La guerra entre Israel i Hamàs continua protagonitzant les portades. En aquest sentit, Gaza s'ha quedat ja completament a les fosques i cada vegada hi ha més soroll de fons a l'espera que Israel executi l'atac terrestre que fa dies que prepara. Sobre la taula hi havia fins ara la teoria que un dels motius pels quals Hamàs podria haver pres la decisió d'atacar Israel el passat dissabte era per intentar frustrar les posicions cada vegada més properes entre Israel i Aràbia Saudita. Però finalment, tot sembla indicar que els Acords d'Abraham i la possible normalització de les relacions entre Israel i Aràbia Saudita no seran les "víctimes" polítiques de la nova guerra a Gaza en un mitjà termini.
En aquest sentit, El País destaca que: "Un Gobierno de concentración en Israel prepara el ataque terrestre"; "La mili trágica de Maya Villalobo"; """Hasta la noche si no he muerto"". Per altra banda, també hi ha espai per a les negociacions i possible investidura de Pedro Sánchez. "Sánchez llama a Junqueras para avanzar en la negociación de la investidura"; "La Iglesia da a Cremades 10 días para cerrar la auditoría de la pederastia"; "El obispado de Málaga ocultó los abusos de un cura con cinco hijos"; "La división de los republicanos frena la votación de su líder en el Congreso".
El Mundo destaca la decisió de formar un govern d'emergència a Israel i aprovar només lleis que tinguin relació amb la guerra."Israel se une en un Gabinete de emergencia para aplastar a Hamas"; "El TC facilita a Sánchez el control del CGPJ evitando al PP". "El Gobierno desprecia la Historia de España en la Selectividad"; "Sánchez habla con Junqueras para equilibrar el peso que gana Junts"; "Victor Gaspar, responsable fiscal del FMI: "China necesita un guion nuevo para relanzar su economía""; "El referéndum y la amnistía refuerzan el orgullo de ser español".
L'ABC no perd de vista la guerra entre Israel i Hamàs, malgrat que destaca que: "Sánchez valida como negociador al inhabilitado Junqueras". Destaca també una entrevista a l'ambaixadora d'Israel a Espanya. "Rodica Radian-Gordon, embajadora de Israel en España: "Lamento mucho que una tragedia tan grande se haya convertido en algo político en España"".
Per altra banda, La Razón també destaca en gran el gabinet de crisi a Israel per fer front a la situació de guerra. "Netanyahu anuncia un gabinete de guerra de cara a la operación militar en Gaza". Espai també per a la primera víctima espanyola del conflicte. "Primera víctima española de Hamás: la joven sevillana Maya Villalobo de 19 años". També hi ha espai per a les demandes d'ERC en relació a l'amnistia, referèndum, diners i Rodalies. "ERC pide amnistía, referéndum de independencia, dinero y Cercanías".
Pel que fa a la premsa catalana, també se centra en la guerra entre Israel i Hamàs. Així, La Vanguardia constata que "Israel despliega a 300.000 soldados para la invasión total de Gaza". Espai també per als resultats de competències bàsiques i els mals resultats del català als exàmens de l'ESO. "El nivel de castellano y catalán cae y el de matemáticas no remonta". Informació en breu sobre el fet que "Sánchez allana el apoyo de ERC en una conversación telefónica con Junqueras".
El Periódico dedica el seu titular principal a les renovables. "Catalunya desencalla los proyectos de renovables". La fotoportada és per a la preparació d'Israel per atacar Gaza. "Israel cierra filas"; "Los alumnos de 4º de ESO continúan empeorando en catalán y castellano"; "Elsa Aguilar, presidenta del básquet español: "Verme en esta posición muestra que las barreras van cayendo""; "El caso del Geriátric Aragó fuerza un cambio en el sistema de inspección"; "Aragonés busca un referéndum acordado e Illa descarta todas las fórmulas".
"Ja es truquen". Aquest és el titular d'El Punt Avui acompanyat d'una fotografia de Sánchez i Junqueras a cada extrem per constar la primera conversa. Israel situa 300.000 homes a punt per a l'ofensiva.
Finalment, l'Ara destaca en portada "el nivell de català i castellà a l'ESO, el més baix en 10 anys". Destaca que les proves orals de llengua, fetes per primer cop, el català està molt per sota del castellà. La fotografia de portades és per a "compte enrere per a la invasió".