Ja ha sortit a la llum la primera imatge dels ciutadans dels EUA alliberats després de l'intercanvi massiu amb Rússia, en el qual també s'ha posat en llibertat el periodista basc Pablo González. El reporter de The Guardian Pjotr Sauer ha publicat a Twitter una fotografia d'Evan Gershkovich, Alsu Kurmasheva i Paul Whelan, reunits després de l'operació —previsiblement, en territori nord-americà (com a mínim, la imatge és propietat del govern dels Estats Units).
Evan Gershkovich és un periodista del The Wall Street Journal que fa dues setmanes fou condemnat a 16 anys de presó per espionatge, la mateixa pena que va rebre el marine Paul Whelan l'any 2020 pel mateix delicte. Per la seva banda, Alsu Kurmasheva és una periodista russa-americana que treballa per a Radio Free Europe i està detinguda des de l'any passat.
L'alliberament de Gershkovich, Whelan i Kurmasheca s'ha produït en el marc de l'intercanvi de presoners més important de la Guerra Freda entre els EUA, aliats i Rússia. S'han intercanviat un total de 26 presoners a l'aeroport d'Ankara, on han arribat set avions procedents dels EUA, Alemanya, Polònia, Eslovènia, Noruega i Rússia. Deu persones (entre les quals dos menors) han estat traslladades a Rússia, tretze han volat a Alemanya i tres als EUA.
Per part d'Occident, en l'intercanvi s'ha inclòs l'alemany Rico Krieger, sentenciat a mort a Bielorússia; i l'opositor rus Ilià Iaixin, entre altres. Concretament, Iúlia Navàlnaia ha compartit a Twitter la llista dels onze opositors russos alliberats en l'intercanvi, entre els quals hi ha Iaixin i Karmusheva. Per part de Rússia, s'ha inclòs Vadim Kràsikov, condemnat a cadena perpètua per l'assassinat d'un txetxè a Alemanya i que les autoritats germàniques creuen que pertanyia al Servei Federal de Seguretat rus (FSB) —complint ordres de Moscou—. A la llista també hi ha González, que ha estat traslladat a Rússia, "per ara", segons el comunicat difós pel seu advocat, Gonzalo Boye.