El Regne Unit està considerant la idea de permetre als seus ciutadans completament vacunats poder anar-se'n de vacances sense restriccions, segons ha avançat The Daily Telegraph. Així doncs, més de 30 milions de persones podrien viatjar fora del país. A més, el govern britànic estaria plantejant-se eximir de quarantena aquells britànics que viatgin a països en groc i que hagin rebut la pauta completa d'immunització.
D'altra banda, l'executiu de Boris Johnson es planteja eliminar la quarantena forçosa de deu dies que imposa ara a aquelles persones que han mantingut contacte amb algun infectat de covid-19 si estan totalment vacunades. Actualment cada vegada que es detecta un cas positiu per coronavirus al Regne Unit, el sistema sanitari públic es posa en contacte, mitjançant una aplicació de rastreig, amb les persones amb les quals l'infectat ha mantingut algun contacte recent i s'exigeix a aquests contactes que s'aïllin com a mesura de precaució.
La proposta que avalua el govern alliberaria del període d'aïllament a aquells contactes que estiguin ja completament immunitzats -amb les dues dosis de la vacuna- si en lloc d'aquella quarantena accedeixen a sotmetre's a un test diari. Així doncs, cada resultat negatiu concediria a aquesta persona un període de 24 hores de llibertat del requisit legal de l'autoaïllament.
Reemplaçar la quarantena per proves diàries
Amb aquest pla la major part de persones incloses en llistes de contactes d'infectats amb el virus podrien continuar amb la seva vida normal. Segons The Times, el titular de Sanitat, Matt Hancock, és partidari de reemplaçar l'actual quarantena per proves diàries. I és que només la passada setmana, 62.000 ciutadans d'aquest país van ser instruïts per romandre a les seves cases després d'haver estat en contacte amb alguna persona afectada de covid-19.
"Les vacunes són extremadament efectives i volem mantenir la gent segura mentre minimitzem l'alteració a les seves vides", va apuntar una font del govern, que va admetre que "per descomptat, és una opció atractiva si es demostra que és segura". Aquesta mesura només s'aprovaria després que l'assessor mèdic en cap del govern d'Anglaterra, Chris Whitty, estigui satisfet amb el resultat d'un estudi dut a terme entre 40.000 persones, que acabarà a finals d'estiu, encara que donarà resultats preliminars el pròxim mes.