La Reial Casa de la Moneda britànica ha revelat aquest divendres com serà la futura moneda del Regne Unit. L'efígie oficial del rei Carles III, que apareixerà a les monedes després de la mort de la reina Elisabet II, es començarà a veure a partir del mes de desembre en les monedes de 50 penics, que començaran a entrar gradualment en circulació, segons ha detallat la mateixa casa de la moneda. En aquest nou disseny, obra de l'escultor Martin Jennings, mostra a Carles III mirant cap a l'esquerra, al contrari de com ho feia la seva mare. Carles II va imposar aquesta tradició al Regne Unit, en la qual cada monarca mira en una direcció contrària al seu predecessor en els bitllets i les monedes. Carles III serà presentat sense corona, i està envoltat d'una inscripció en llatí que es tradueix com a "Rei Carles III, per la gràcia de Déu, defensor de la fe". Segons ha informat la Real Casa de la Moneda britànica a través d'un comunicat, el monarca ha donat el seu vistiplau al retrat. 

El Banc d'Anglaterra ha informat que no es produirà un canvi generalitzat de monedes i bitllets, sinó que es fabricaran els nous exemplars en funció de les necessitats que marquin les autoritats financeres. El dia que va morir la reina Elisabet II, el Banc d'Anglaterra ja va avisar que el canvi de monarca no deixava sense validesa les monedes i bitllets en circulació. No en va, s'estima que circulen uns 27.000 milions de monedes amb la cara de la mare de Carles III, per la qual cosa conviuran els diferents models durant anys.

Segell reial de Carles III

La Casa Reial britànica també ha revelat aquesta setmana com serà el monograma que acompanyarà el regnat de Carles III i que s'exhibirà en diferents elements, des de documents oficials fins a edificis, es marcava així la primera fita simbòlica per al nou monarca. El Col·legi d'Armes va exposar al rei una sèrie de dissenys i finalment Carles III va optar per un que combina la inicial del seu nom amb la 'R' del terme llatí 'rex'. Les dues lletres apareixen superposades i, situat al centre el 'III' que l'identifica en la seva denominació formal com a fill gran d'Elisabet II. El nou segell es va estrenar aquest dimarts en els primers documents que va emetre el palau de Buckingham, una vegada s'ha finalitzat el dol oficial de la família reial per la mort de la reina. La idea de la casa reial és que progressivament aquest monograma prengui protagonisme i s'incorpori a uniformes, bústies i altres elements. 

Primeres cartes amb el segell reial de Carles III / @RoyalFamily

Pel que fa a les bústies, no es preveu un canvi immediat, ja que, encara hi ha alguns amb simbologia de regnats previs a Elisabet II, fins i tot de la reina Victòria. Gairebé 70.000, el 60 % del total, corresponen al regnat que va concloure el 8 de setembre amb la mort de l'anterior monarca, segons informa la BBC.