El president dels EUA, Joe Biden, ha ordenat a les forces armades que enderroquin els míssils que l'Iran ha començat a llançar contra Israel aquest dimarts. Israel ha viscut hores d'incertesa davant l'anunci d'un imminent atac amb míssils per part de l'Iran. Algunes informacions periodístiques havien donat detalls de l'operació que s'esperava. L'NBC dels EUA havia avançat que funcionaris del govern nord-americà creien que l'atac que s'estava preparant l'iran tindria més potència de foc que el que ja va perpetrar l'abril passat.
Ara, a més a més, s'espera que l'efecte destructor pugui ser més elevat. Les fonts nord-americanes han precisat que potser es llançarà un nombre inferior de projectils (a l'abril se'n van llançar més de 300), però, en canvi, sigui més elevat el nombre de míssils balístics, que l'Iran provaria de llançar de forma simultània. Amb aquesta estratègia quedaria compromesa la capacitat israeliana pel que fa a la defensa aèria. En aquest atac es preveu que els grups de milícies i representats iranians a la regió poden jugar un paper important, això vol dir que els houthis també podrien llançar míssils des del Iemen, com ja han fet anteriorment.
Ara per ara, una de les incògnites que els funcionaris nord-americans no han pogut desvetllar és si els aliats dels EUA a la regió sortiran en defensa d'Israel contra un atac iranià o si permetran que se sobrevolin els seus territoris per ajudar a enderrocar projectils.
La població d'Israel, en alerta
En una roda de premsa aquest dimarts a la tarda, el portaveu de l'exèrcit israelià, Daniel Hagari, ha assegurat que estan monitorant una possible amenaça procedent de l'Iran i que creuen que l'atac podria ser a "gran escala". El portaveu ha demanat a la població que si escolten sirenes corrin cap als refugis i que no es moguin fins que l'exèrcit ho digui.