Es busquen culpables. El president de Rússia, Vladímir Putin, estaria buscant membres del seu equip a qui traslladar les culpes per les derrotes a la guerra d'Ucraïna. És per això que, segons informa l'Institut d'Estudis de la Guerra (ISW en anglès) en el seu informe diari del conflicte, Putin va decidir esbroncar en una retransmissió en directe el seu viceprimer ministre i titular de Comerç, Denis Manturov. "Per què fas ximpleries?", va preguntar el cap d'Estat rus, visiblement emprenyat, després que li assegurés que els projectes per la construcció de més equipament militar ja estaven en marxa, una afirmació que Putin va desmentir tot argumentant que ell havia parlat personalment amb els directius de les empreses i aquests li ho van negar. Un clar exemple de la desinformació a la qual diverses agències d'intel·ligència diuen que està subjecte el president rus per la por dels seus subordinats i que també explicaria els errors de càlcul en la campanya militar contra el país veí.
El boc expiatori de Putin
Segons el think tank nord-americà, el toc d'atenció al ministre Manturov revela que "Vladímir Putin busca bocs expiatoris per les dificultats de la indústria militar a l'hora d'encarar l'escassetat d'equipament i tecnologia" per lliurar la guerra a Ucraïna. A més, creuen que l'esbroncada també forma part de l'estratègia comunicativa del president rus per semblar "un líder implicat en temps de guerra", sobretot enmig de la pluja de crítiques contra ell i el comandament militar per part dels influencers de la comunitat militar a internet sobre la manca d'infraestructura moderna de la Defensa russa.
Rússia té problemes per produir armes
A banda d'això, l'ISW considera que els intents del ministre de Comerç de "suavitzar la línia temporal" segons la qual han d'ampliar l'equipament militar "indiquen la seva incertesa que el Kremlin tingui la capacitat d'administrar aquests contractes en un curt període de temps", tal com Putin insisteix a fer. A més a més, creuen que el fet que Manturov prometés a Putin que el ministeri autoritzaria contractes addicionals posa en evidència "les diferències entre la realitat financera russa i els objectius poc realistes de Putin per a una revitalització a curt termini del sector industrial militar".