Greus aldarulls en una revolta popular pels carrers de Dublín, a Irlanda, com a resposta a l’apunyalament de quatre persones aquest dijous. Els incidents, que la policia emmarca en un lideratge de l’"extrema dreta", s’han registrat al centre de la ciutat i ha acabat amb greus destrosses al transport públic, al mobiliari urbà i s’han fet atacs directes contra la policia irlandesa, Garda.
Els incidents es van iniciar després d’una concentració que es va fer per condemnar els fets del migdia. La concentració, però, va anar pujant de to i va degenerar en atacs contra la Garda amb ampolles, focs artificials i altres artefactes, fins a estendre's a altres parts de Dublín, on multitud de joves van començar a cremar cotxes de policia, autobusos i tramvies, segons han explicat fonts oficials. La turba d’esvalotadors també va atacar vehicles policials, incendiant-los, i van saquejar botigues, en uns disturbis, qualificats per la classe política i autoritats com els pitjors mai vistos en aquest país. El president irlandès, Michael D. Higgins, ha expressat la seva preocupació per les víctimes de l'"horrorós" apunyalament múltiple, alhora que va elogiar l'actuació policial durant els disturbis.
La revolta popular que ha acabat amb greus incidents es va iniciar després que diversos grups de persones sortissin al carrer per condemnar aquest apunyalament múltiple i creguessin que l’atacant, un home de 50 anys, era d’origen algerià. A l’espera d’aclarir realment què va passar, la policia d’Irlanda ha explicat que l'atac amb arma blanca ocorregut al centre de Dublín "no està relacionat amb el terrorisme" i que podria ser un fet "aïllat". Un home d'uns 50 anys, detingut al mateix lloc de l'atac, va apunyalar un dona, tres menors i es va ferir també a si mateix amb una arma blanca. Entre els ferits hi ha una nena de cinc anys que està en "estat greu" i una dona d'uns 30 anys, treballadora del centre escolar, que rep tractament per "lesions greus", mentre que els altres dos menors estan fora de perill. La investigació sembla descartar que es tracti d’un episodi de terrorisme, però no descarten que la nacionalitat de l'atacant sigui algeriana, i s’està esperant novetats per aclarir què va passar.
“Estem en guerra”
Tot i això, els aldarulls no s’han aturat i s’han viscut escenes de guerrilla humana per gairebé tota la capital. A més, a les xarxes socials, s’han enviat missatges en suport a aquesta revolta que denuncia la falta de seguretat a Irlanda. El boxejador Conor McGregor, a X (abans Twitter), ha assegurat que el país "està en guerra" i ha publicat diversos textos on crida a l’aixecament per defensar la seguretat el país per la falta d’acció de la policia i per l’actuació de persones, diu, que no haurien de ser a Irlanda, fent referència als immigrants il·legals, a qui acusen de ser els responsables de l’atac amb ganivets i d’altres situacions d’inseguretat que s’estan vivint els darrers mesos a Dublín.