Romania també ha detectat un objecte volador desconegut, similar als abatuts pels Estats Units. El Ministeri de Defensa ha comunicat aquest dimarts que el sistema de vigilància de la Força Aèria Romanesa ha identificat un artefacte que semblava un globus meteorològic que volava a l'espai aeri del sud-est del país. Deu minuts després de l'albirament, dos avions MiG 21 LanceR s'han desplaçat a la zona — però no han pogut confirmar la presència de l'objecte, que se situava a una altitud d'onze quilòmetres.
🛸 Què sabem fins ara dels objectes voladors no identificats que sobrevolen els Estats Units?
En els últims dies, els EUA han abatut fins a quatre artefactes voladors. Primer van abatre el suposat "globus espia" xinès, malgrat que la Xina ha reiterat que es tractava d'un simple aparell meteorològic. Una setmana més tard, van disparar contra un objecte que sobrevolava Alaska — malgrat que les autoritats van remarcar que era diferent de l'esmentat globus xinès. Poc després, van ajudar al Canadà amb un nou artefacte desconegut. Finalment, fa res que van abatre un altre objecte volador. Washington encara no ha atribuït els ovnis a cap nació o empresa, tot i que sovint han acusat Pequín d'espiar-los amb una flota de globus. Però la Xina va contraatacar i va retreure que globus dels EUA van sobrevolar el país en deu ocasions l'any passat.
Romania, Ucraïna, Rússia i els objectes voladors
Ara, la cosa es complica. I és que l'afer dels objectes voladors només havia afectat dos països nord-americans, però en aquest cas estem parlant d'un país de la Unió Europea: Romania. No es tracta d'un país qualsevol, ja que té frontera amb Ucraïna i està a prop del conflicte amb Rússia. De fet, va ser la setmana passada quan les autoritats ucraïneses van detectar dos míssils russos que sobrevolaven l'espai aeri de Romania i de Moldàvia. Si bé els moldaus van confirmar-la, els romanesos van negar la informació. No oblidem que Romania forma part de l'OTAN, de manera que un moviment així de Rússia podria haver suposat una escalada de tensions sense precedents.
Per la seva banda, el portaveu nord-americà John Kirby ha avançat que els EUA estarien prop de descartar el vincle de la Xina amb els tres últims objectes voladors. Es tracta d'una informació provisional: "Per ara, i estic avisant que és només per ara, no hem vist indicis o res que apunti a la possibilitat específica que aquests tres objectes siguin part del programa d'espionatge de la República Popular Xinesa, o que hagin estat implicats en alguna mena de recol·lecció d'intel·ligència". Una de les teories és que els artefactes estiguin lligats a entitats comercials o de recerca, "totalment benignes".