Dimitri Medvedev, expresident rus i actual vicepresident del Consell de Seguretat, ha llançat una advertència enèrgica sobre el risc d'una "apocalipsi nuclear" enmig de les creixents tensions entre Rússia i Ucraïna. El polític rus ha expressat la seva preocupació pel subministrament d'armes cada vegada més destructives a Ucraïna, el que, segons ell, podria augmentar les possibilitats d'un conflicte nuclear. En les seves declaracions, Medvedev ha posat èmfasi en els perills que comporta l'augment dels paquets d'armament que arriben al país de Zelenski i el seu nivell de capacitat de destrucció. "Com més armes se subministrin, més perillós serà el món, i com més destructives siguin aquestes armes, més probable serà l'escenari que comunament anomenem apocalipsi nuclear", ha recalcat.
El vicepresident del Consell de Seguretat rus també ha aprofitat l'oportunitat per assenyalar la creixent hostilitat en algunes aliances internacionals, mencionant específicament AUKUS, una aliança conformada per Austràlia, el Regne Unit i els Estats Units, i QUAD, integrada pels Estats Units, l'Índia, el Japó i Austràlia. "Algunes de les aliances que s'estan formant són gairebé hostils cap als països d'aquesta regió. Així veiem aliances com QUAD, AUKUS i altres (...) perquè l'OTAN s'està posant en aquests assumptes", ha denunciat Medvedev, segons informes de l'agència russa TASS.
Medvedev ha expressat la seva preocupació sobre la creixent interferència de l'OTAN en les aliances d'Àsia-Pacífic i en els països de la península d'Indoxina, el que, segons el seu parer, genera "desestabilitat" a la regió. "Això és molt dolent", ha advertit Medvedev, destacant la importància d'abordar aquests assumptes amb els principals socis de Rússia.
Les declaracions de Medvedev han generat un clima de tensió en l'àmbit internacional, ja que posen de manifest la creixent preocupació de Rússia per la seva seguretat i el possible augment dels conflictes a la regió. A mesura que les tensions entre Rússia i Ucraïna continuen augmentant, la possibilitat d'un conflicte més ampli i devastador s'ha convertit en una preocupació mundial. La comunitat internacional ha estat observant de prop la situació a l'Europa de l'Est, amb crides a la moderació i a la cerca de solucions diplomàtiques. No obstant això, l'advertència de Medvedev sobre un "apocalipsi nuclear" posa de manifest la gravetat de la situació.
Rússia vs. Ucraïna: què està passant a Bakhmut?
Rússia assegurava haver aconseguit el control total de la ciutat ucraïnesa de Bakhmut, tot i que Ucraïna també hauria dit que continuava lluitant en la perifèria, al sud-oest de la ciutat, devastada majoritàriament per un intens any de combats sagnants. La viceministra de defensa d'Ucraïna, Hanna Mailar, ha dit que Ucraïna encara controlava "certes instal·lacions" al districte de Litak, però els informes deien que els defensors havien perdut el control dels últims edificis alts que quedaven a la ciutat de l'est d'Ucraïna, segons destaca el The Guardian.
En aquest sentit, Ucraïna ha canviat el seu enfocament principal per realitzar atacs limitats, al nord-est i al sud, territori immediat a la ciutat en ruïnes, que podrien fer-se servir per amenaçar els atacants russos que es troben per sota. "El potencial ofensiu de l'enemic s'ha reduït significativament, s'han provocat enormes pèrdues a l'enemic", ha dit Mailar. "Hem guanyat temps per fer certes accions, que es discutiran més endavant".