Rússia ha bombardejat Ucraïna en múltiples ocasions i causant múltiples destrosses. Ara, s'ha sabut que el Kremlin ha bombardejat Ucraïna més de 40.500 vegades des que va començar la invasió el 24 de febrer del 2022. Així ho ha informat el ministre de l'Interior ucraïnès, Ihor Klimenko. Els bombardejos, tal com ha detallat, ha destruït més de 152.000 edificis residencials des que va començar la guerra.
Precisament aquests bombardejos, els últims haurien provocat la mort de tres civils a la ciutat de Kherson, al sud del país. Una altra persona hauria mort també a Donetsk, segons funcionaris locals. Reuters ha informat que el governador de Kherson, Oleksandr Prokudin, ha dit que tres persones més haurien resultat ferides. "Avui, els ocupants russos han atacat de nou Kherson, prop d'una botiga. El projectil ha matat tres persones".
Els atacs amb míssils russos es van dirigir a la "infraestructura crítica" a Zaporíjia, informa el diari Kyiv Independent. És probable que els atacs llançats dissabte provinguessin de míssils de defensa aèria S-300, segons ha informat el mitjà amb dades de l'administració militar de la regió de Zaporíjia.
Bakhmut declarada "zona de mort"
La ciutat ucraïnesa de Bakhmut s'ha convertit en els últims mesos en el focus de batalla i la més mortífera des que va començar la guerra ara fa 382 dies. Convertida en "zona de mort", és un desafiament per a les tropes mercenàries de Wagner que ho estan passant malament per aconseguir el control total de la ciutat, segons hauria informat el Regne Unit.
L'última actualització del Ministeri de Defensa del Regne Unit hauria conclòs que, en els últims quatre dies, les forces del grup Wagner haurien pres el control de la part est de la ciutat. Al mateix temps, les ucraïneses haurien mantingut el control de l'oest i haurien tirat a terra ponts importants que travessaven el riu i que ara marcaven una línia de guerra.
Mentrestant, se sap que els soldats ucraïnesos estan sent colpejats per tres llocs diferents per les tropes russes que intenten capturar Bakhmut, Aquest divendres s'ha sabut que les autoritats ucraïneses continuaran intentant mantenir la ciutat, tot i que les baixes són molt importants. Ucraïna perd entre 100 i 200 soldats al dia, i alguns diuen que la raó és més política i simbòlica que pràctica. Retirar-se de la ciutat, després que tants soldats hagin mort per intentar defensar-la, seria complicat d'explicar. Paral·lelament, Rússia també ho està passant malament. Amb dades de la revista The Economist, a la guerra d'Ucraïna haurien mort des del febrer del 2022 uns 65.000 soldats russos. Mentre que en la guerra de Txetxènia, entre el 1994 i el 1996 i també entre 1999 i el 2009, van ser 18.500 i a l'Afganistan 15.000. La mateixa publicació constata que a Txetxènia morien entre 95 i 185 soldats russos per setmana. Mentre que a l'Afganistan eren entre 130 i 145. A Ucraïna la dada és molt més elevada amb diferència. La mitjana setmanal és de 5.000 soldats i mercenaris.
Kíiv recupera una part important de la infraestructura elèctrica
En aquest context de bombardejos constants i de voluntat de malmetre la infraestructura energètica del país per deixar-lo a les fosques i sense possibilitat d'escalfar-se per passar l'hivern o cuinar, la major part del subministrament d'energia de Kíiv s'ha restaurat. Així ho han dit els funcionaris ucraïnesos, després de l'últim bombardeig de míssils i drons de Rússia contra infraestructura crítica dijous. El subministrament d'energia es va restaurar també de manera completa a Odessa, al sud, i el proveïdor privat DTEK, mentre que prop del 60% dels de les cases a Khàrkiv, que van quedar desconnectats de la xarxa, tot i poder-se reconnectar.