El ministre d’Exteriors de Rússia, Serguéi Lavrov, ha declarat avui que no hi ha proves suficients de la suposada ingerència russa en les eleccions presidencials dels Estats Units que van tenir lloc el novembre de l’any passat amb la victòria de Donald Trump.
“Sense una sola prova, com saben, ens acusen d’ingerències a les eleccions no només dels Estats Units, sinó també d’Estats europeus” ha afegit Lavrov en una conferència de premsa durant la reunió de l’Associació d’Empreses Europees.
Aquesta és la reacció del ministre a les acusacions judicials als EUA contra Paul Manafort, ex-cap de campanya de Trump, i el seu ex-soci, Rick Gates, dins de la investigació sobre la suposada trama russa. Lavrov ha titllat de “fantasia sense límits” les acusacions, i ha recordat “recentment, ens acusaren de que Moscou estava decidint a què ministre nomenar a Sudàfrica”. A tots dos se’ls acusa de “conspiració contra els Estats Units”, blanqueig de diners i “declaracions falses”.
Les acusacions envers Paul Manafort, “falses”
Ahir per la nit, la portaveu del ministeri d’Exteriors russa, Maria Zajávora, va expressar que les acusacions contra l’ex-cap de campanya del president nord-americà eren “falses”, notant que a l’escrit d’imputació l’ex-president d’Ucraïna Víktor Yushchenko és confós amb la ex-primer ministra Yulia Timoshenko.
Manafort va haver de dimitir en l’agost del 2016 arran que es va descobrir que havia rebut 12,7 milions de dòlars per haver assessorat a Víktor Yanukóvich, l’home que va ocupar el càrrec de president d’Ucraïna fins la seva destitució l’any 2014 degut a les revoltes del Maidan.
En l’acusació envers Rússia, no es menciona en cap moment cap suposada “conspiració” entre l’equip de Donald Trump i el país liderat per Vladimir Putin, sinó que els càrrecs estan relacionats amb els amplis llaços financers que Manafort i el president dels Estats Units van mantenir amb líders prorussos a Ucraïna.