Un dels episodis que més tensió ha generat entre els aliats occidentals i Rússia des de l'inici de la guerra amb Ucraïna ha estat el suposat sabotatge del gasoducte Nord Stream. Si bé encara no és gens clar qui en va ser l'autor, perquè sembla que l'opció que fos un accident ja ha quedat descartada, les acusacions són creuades entre els dos bàndols. Rússia acusa les potències occidentals i les potències occidentals acusen Rússia. Ara, però una nova veu s'ha alçat per acusar els Estats Units d'orquestrar el sabotatge al gasoducte. Es tracta de Seymour Hersh, veterà periodista d'investigació i premi Pulitzer, qui ha responsabilitzat, sense cap marge de dubte, als EUA.
Hersh ha explicat en la seva pàgina web que els responsables del suposat sabotatge són bussos de la Marina estatunidenca, que haurien col·locat explosius durant les maniobres militars Baltops 22 de l'OTAN. Així, ha acusat les autoritats noruegues d'activar aquestes càrregues mesos després. "Tres mesos després van destruir tres dels quatre ramals del gasoducte", ha indicat en la seva pàgina web.
Segons el periodista, el 26 de setembre, un avió de la Marina noruega va llançar una boia hidroacústica que va detonar els artefactes explosius. Així, ha explicat que la decisió de fer-los esclatar es va prendre nou mesos després d'un "debat secret" per part de les agències de seguretat nacional estatunidenca. Hersh, que va guanyar el Pulitzer l'any 1970 pel seu treball sobre la massacre de My Lai a les mans d'una unitat militar de l'Exèrcit dels Estats Units durant la Guerra de Vietnam, ha afirmat que, no obstant això, la Casa Blanca va ratllar aquestes acusacions de "falses" i "totalment fictícies".
El passat 26 de setembre, Nord Stream 2 AG, operadora del gasoducte homònim rus, va anunciar una fuga de gas per causes desconegudes en una de les dues canonades de la infraestructura prop de l'illa danesa de Bornholm. Posteriorment, les autoritats informaven que dos ramals del gasoducte paral·lel Nord Stream 1 també havien sofert danys. Alemanya, Dinamarca i Suècia no van descartar un acte de sabotatge tan sols vuit mesos després de l'inici de la invasió russa d'Ucraïna. El Servei d'Intel·ligència Exterior de Rússia va catalogar les explosions d'atacs terroristes i el 30 de setembre va revelar que tenia proves que apuntaven a la implicació de països occidentals.
Rússia va acusar el Regne Unit del suposat sabotatge
Rússia va acusar, a finals del mes d'octubre, el Regne Unit d'estar darrere de les fuites en els tubs Nord Stream 1 i 2 que van deixar anar milers de tones de gas al mar Bàltic. El Ministeri de Defensa rus va fer l'acusació sobre una unitat de la Marina Britànica d'"organitzar i implementar" un "atac terrorista" el 26 de setembre sobre aquests conductes de gas, que connecten energèticament Europa amb Rússia. Un portaveu del Govern britànic va afirmar, en el seu moment, que aquestes declaracions eren "acusacions falses d'una dimensió èpica".