Un terratrèmol ha sacsejat Nàpols aquesta matinada durant alguns segons cap a les 3.35 hores. Tal com informa l'Instituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia (INGV), l'epicentre del terratrèmol ha estat als Camps Flegrei amb una magnitud de 4,2 a l'escala de Richter. De fet, es tracta del sisme més intens dels últims 39 anys en aquesta àrea. El terratrèmol s'ha registrat a 3 quilòmetres de profunditat, mentre que no s'han registrat danys. A més, durant la nit d'aquest dimarts també es van registrar dos petits terratrèmols: el primer, cap a les 22:49 hores i d'una intensitat de 2.2; el segon, cap a les 23:36, a una escala de 2.0.
Escoles tancades a Pozzuloi
"Estem tots desperts. Estic en contacte constant amb Protecció Civil i l'INGV. El xoc va ser fort i ja he realitzat controls en els edificis escolars per a comprovar si hi ha danys, i per això estem preparant una ordre de suspensió de les activitats docents, necessitarem algunes hores per als controls", ha anunciat a través de les xarxes socials de matinada l'alcalde de Pozzuoli, Gigi Manzoni.
Zona d'intensitat sísmica
Els terratrèmols que des de fa algunes setmanes es noten en els Campi Flegrei són ara diaris i desenes d'ells es registren a curta distància els uns dels altres. Una freqüència, prevista pels científics, que, no obstant això, podria durar mesos. Potser anys. Fins ara s'han registrat pics de fins a 1.200 terratrèmols per mes. Un fenomen pràcticament continu, acompanyat d'un aixecament del sòl, fins ara d'una mitjana de 15 mil·límetres mensuals, provocat per l'ascens o el descens del terra. Dins d'aquests eixams sísmics, també es registren tremolors a vegades molt més intensos: com el del 7 de setembre, de magnitud 3,8, també sentit a Nàpols, amb la població dels Campi Flegrei sortint als carrers espantada. Però l'esdeveniment d'aquesta nit va superar fins i tot aquest episodi sísmic en termes d'intensitat. Cal recordar que es tracta d'una zona pròxima al volcà Vesuvi i podria estar relaciona amb els moviments sísmics.
Precisament, fa un mes que un terratrèmol de 4,9 a l'escala de Richter va sacsejar la província italiana de Florència a primera hora. El sisme no va provocar danys personals ni tampoc a edificis, malgrat que es van tancar les escoles als pobles de Marradi, Borgo i Firenzuola. L'epicentre del terratrèmol es va produir a prop de Marradi, una ciutat a uns 70 quilòmetres al nord-est de Florència, a una profunditat de 8,4 quilòmetres, segons l'Institut Italià de Geofísica i Vulcanologia (INGV).