Representants del grup palestí Hamàs viatjaran aquest dissabte al Caire per continuar les negociacions amb "esperit positiu" per assolir una possible treva amb Israel. Tot i que el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha insistit que les tropes israelianes entraran a Rafah "amb acord o sense", les autoritats egípcies han avançat que les converses per un acord han avançat en un "ambient positiu".
"Fent èmfasi en l'esperit positiu amb què els dirigents del moviment van abordar l'examen de la proposta d'alto el foc que van rebre recentment, anirem al Caire amb el mateix esperit per arribar a un acord", ha afirmat Hamàs en un comunicat. En el text es remarquen algunes de les exigències de la milícia islamista: "Aturar completament l'agressió, la retirada de les forces d'ocupació, el retorn dels desplaçats i l'alleujament del nostre poble, l'inici de la reconstrucció i la conclusió d'un acord d'intercanvi seriós".
Un dels punts més controvertits de l'acord és la demanda d'un fi complet de l'ofensiva israeliana a allò que els socis de Govern més radicals de Netanyahu, s'oposen fins al punt que han amenaçat d'abandonar l'Executiu en cas d'un alto el foc permanent. De manera, que per ara només s'ha posat sobre la taula "una calma sostinguda" de les hostilitats per part dels israelians. Segons l'agència Reuters, la proposta d'Israel també implica un acord per a l'alliberament d'uns 40 ostatges dels aproximadament 130 que es creu que segueixen a Gaza a canvi d'excarcerar palestins retinguts a les presons israelianes.
Protestes als campus estatunidencs: 2.500
Mentre la guerra a Gaza continua, a milers de quilòmetres, també ho fan les protestes dels estudiants estatunidencs per l'alto el foc. Les protestes deixen ja més de 2.500 detinguts, un moviment que té un nou front obert a Chicago on la universitat va advertir els estudiants que l'acampada “no pot seguir” i han de desallotjar com més aviat millor. "Vaig dir que només interveniríem si, el que podria haver estat un exercici de lliure expressió, bloquejava l'aprenentatge o l'expressió d'altres o pertorba substancialment el funcionament o la seguretat de la universitat. Sense un acord per posar fi al campament, hem arribat a aquest punt", ha afirmat el president de la institució, Paul Alivastos. La Universitat de Chicago havia estat més permissiva amb la protesta que moltes altres al país, ja que parteix d'una tradició d'afavorir la llibertat d'expressió al recinte.