El conflicte obert al Pròxim Orient impacta directament sobre els interessos a la regió dels Estats Units i les seves eleccions. Mentre l'administració de Joe Biden tracta de contenir les accions d'Israel, sobretot d'ençà que s'ha obert un nou front amb l'Iran. Tanmateix, el candidat republicà i expresident, Donald Trump, ha adoptat una posició molt més bel·ligerant i oposada a la del seu partit rival. El magnat ha afirmat que Israel hauria d'atacar les instal·lacions nuclears de l'Iran en resposta a la darrera ofensiva de Teheran.
En el seu estil distès habitual, en un míting, Trump ha fet referència a les declaracions de Joe Biden on reconeixia que Israel estudiava atacar les instal·lacions nuclears iranianes. Tanmateix, el demòcrata tractava de treure-li ferro, cosa que no ha fet el magnat. "Li van preguntar (al president Joe Biden) què pensava sobre l'Iran, atacaria l'Iran? I ell va respondre: 'Sempre que no ataquin el material nuclear'. Això és el que volen atacar, oi?", ha narrat Trump davant del seu públic. "Crec que es va equivocar. (...) La resposta hauria d'haver estat: atacar primer el material nuclear i preocupar-se per la resta després".
Per altra banda, la CNN informa que un alt funcionari del Departament d'Estat dels Estats Units confirma que Israel no està donant cap garantia a l'administració Biden sobre que apuntar a les instal·lacions nuclears de l'Iran està fora de la taula. "Esperem i esperem veure una mica de saviesa i força, però com sabeu, no hi ha garanties", ha declarat aquest alt funcionari al mitjà estatunidenc.
Un altre possible objectiu: la indústria petroliera
L'Iran és una potència petroliera, de fet es troba entre els deu productors més grans del món, segons les dades de l'Organització de Països Productors de Petroli (OPEP), de la que és un dels seus socis fundadors. Justament, per ser aquesta gran potència del petroli, un dels possibles objectius de la represàlia podrien ser les infraestructures petrolieres. Un eventual atac israelià a instal·lacions petrolieres iranianes podria provocar que els preus del cru, que fa dies que estan a l'alça, augmentin encara més. Les conseqüències traspassarien les fronteres iranianes, ja que, per exemple, la Xina és el principal comprador d'aquest cru.
Les instal·lacions que mantenen viva la indústria petroliera viva a l'Iran estan per tot el país. A l'illa de Jark, al nord del Golf Pèrsic o al sud, a l'estret d'Ormuz, hi ha algunes de les instal·lacions més importants. Tot i que la major part de les reserves de cru iranià es localitzen a la província de Khuzestan, a la frontera sud-oest amb l'Iraq, segons dades de l'Administració d'Informació Energètica dels Estats Units.