L'expresident nord-americà i candidat republicà, Donald Trump, ha celebrat el primer míting a l'aire lliure d'ençà que el van intentar assassinar. Trump ha aparegut davant una multitud a la ciutat d'Asheboro, a l'estat clau de Carolina del Nord, darrere de làmines de vidres antibales. El míting s'ha centrat en la seguretat nacional i ho ha aprofitat per al·legar que els Estats Units eren més forts sota el seu mandat i per subratllar que guerres com la d'Ucraïna no haurien succeït de seguir ell al poder: "La meva actitud ens mantenia fora de les guerres. Jo parava guerres amb trucades de telèfon", ha afirmat. Trump ha repetit la seva denúncia que l'actual president, Joe Biden, i la vicepresidenta, Kamala Harris, "ens porten al precipici de la III Guerra Mundial". Ell, segons va afirmar, tornarà la pau al món.
Un nou dispositiu de seguretat
El passat 13 de juliol, el magnat i candidat del Partit Republicà va ser objecte d'un intent d'assassinar en un míting a Butler, Pensilvània. Un jove es va enfilar a una teulada d'un edifici a pocs metres d'on Trump feia el seu míting i va disparar contra el polític ferint-li l'orella. Abans de ser abatut per les forces de seguretat va matar una persona del públic i en va ferir dues més. Tot plegat va commocionar la campanya i va despertar dubtes sobre l'eficàcia del protocol de seguretat del Servei Secret.
L'aleshores directora del Servei Secret nord-americà, Kimberly Cheatle, va acabar dimitint deu dies després pels errors en la seguretat en aquesta trobada i després d'haver afirmat que aquest intent d'assassinat va suposar la "fallida operativa més gran" de l'agència "en dècades". La setmana passada es va saber que el Servei Secret ha aprovat un pla per incrementar la seguretat de Trump que inclou l'ús de pantalles de vidre blindat. Normalment, aquestes làmines a prova de bales només es proporcionen als presidents i vicepresidents quan es considera necessari en aparicions a l'aire lliure.
Aquesta compareixença de Trump ha estat la primera que té lloc amb aquest nou dispositiu i s'emmarca en una intensa setmana de campanya en què ell i el seu candidat a vicepresident, el senador JD Vance, intenten contrarestar el focus mediàtic que plana sobre la Convenció Nacional Demòcrata de Chicago, que ha oficialitzat la candidatura de Harris a la Casa Blanca.
Un intent fallit pel vot 'swiftie'
D'ençà que Kamala Harris s'ha postulat per prendre el relleu a Joe Biden, el focus mediàtic s'ha centrat en els demòcrates i el seu inusual canvi de candidat. Harris està funcionant com a presidenciable i retalla distàncies i arriba a superar el republicà en moltes enquestes. En aquest context, l'expresident ha compartit diverses imatges generades per intel·ligència artificial (IA) suggerint que l'estrella internacional Taylor Swift donava suport a la seva candidatura. A més d'una imatge en què Swift apareix caracteritzada d'Oncle Sam demanant el vot pel republicà, també ha compartit imatges falses de les seves fans, conegudes com a swifties, a favor seu.
En una publicació a la xarxa social Truth, Trump ha difós diverses fotografies falses de fans de Swift somrients, portant samarretes amb el lema "Swifties for Trump" (Swifties amb Trump). Una altra imatge que compartia a la seva plataforma es mostra a Swift com l'Oncle Sam amb els missatges "Taylor wants you to vote for Donald Trump" (Taylor vol que votis per Donald Trump". "Accepto!", ha publicat juntament amb aquesta imatge el magnat. La publicació acumula més de 9.000 m'agrades a Truth Social.