Després de les eleccions russes i que el president Vladímir Putin revalidés la presidència del país, Txetxènia continua amb les seves lleis i mesures. Les autoritats de la república russa han anunciat ara la prohibició de la música que considerin massa ràpida o massa lenta. El ministre de cultura, Musa Dadaiev, va anunciar en una reunió la setmana passada la decisió de voler limitar totes les composicions musicals, vocals i coreògrafes que tinguin entre 80 i 116 beats per minut (BPM), segons ha informat l'agència estatal russa TASS. 

"(He) anunciat la decisió final, acordada amb el cap de la República Txetxena, Ramzan Kadírov, que a partir d'ara totes les obres musicals, vocals i coreogràfiques han de correspondre a un tempo de 80 a 116 beats per minut", va dir Dadaiev, segons TASS. Sota la directiva de Kadírov, la regió garanteix ara que les creacions musicals i de dansa txetxenes s'alineïn amb la “mentalitat i el ritme musicals txetxens”, amb l'objectiu de portar “al poble i al futur dels nostres infants el patrimoni cultural del poble txetxè”, va afegir Dadaiev. 

Sense música pop, reggaeton ni techno 

La prohibició vol dir que moltes cançons d'estils musicals com el pop i el techno quedaran prohibides. També el reggaeton o la música dance, que tindrien més de 120 BPM.

Txetxènia es troba a la regió del Caucas Nord, entre el Mar Caspi i el Mar Negre. És una república musulmana, que inclou part de la frontera de Rússia amb Geòrgia. Kadírov n'és el líder des del 2007 i ha fet servir el temps que ha estat al poder per reprimir qualsevol forma de dissidència.

Violència contra homosexuals

També hi ha hagut informes d'onades de violència contra els homes homosexuals. A principis del 2017, experts en drets humans de les Nacions Unides van instar les autoritats a investigar les acusacions que homes homosexuals estaven sent atacats i detinguts, i els mitjans locals van informar que alguns havien estat assassinats per la seva sexualitat.

El gener del 2019, es va informar d'una altra onada de persecució anti-LGBT, quan els activistes van dir que desenes d'homes i de dones van ser detinguts i almenys dues persones van morir sota custòdia. En resposta, Kadírov va dir que no hi havia homosexuals a la seva república i que, si n'hi havia, haurien de ser expulsats de la regió. El líder pro-Kremlin també ha sotmès al moviment separatista txetxè, que va lluitar per la independència de Rússia durant gairebé dues dècades. El juliol del 2020, el Departament d'Estat nord-americà va sancionar Kadírov per la seva “participació en greus violacions dels drets humans”.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!