Abans que president, Volodímir Zelenski era un actor que interpretava el president d'Ucraïna. Per fi arriben a l'Estat els primers capítols de la comèdia Servidor del pueblo, la sèrie de Zelenski que el va convertir en un personatge molt popular en el seu país i que va ser la darrera empenta que necessitava per deixar la interpretació i entrar en la política per la porta gran amb la victòria a les eleccions del 2019. Aquest dijous Telecinco emetrà les primeres entregues de la ficció, però encara no està clar si aquest serà el seu lloc definitiu a la graella televisiva: l'horari i la cadena d'emissió estan en l'aire, però a Mediaset saben que després d'un més llarg de guerra els espectadors tenen ganes de veure al president ucraïnès en acció, més enllà dels gags que s'han fet virals a Twitter i que demostren que la realitat, a vegades, supera la ficció.
I can’t wrap my mind around the existence of this clip. pic.twitter.com/1XvBYWlMxg
— Vera Bergengruen (@VeraMBergen) March 2, 2022
Amb tot, una de les responsables de la cadena, Patricia Marco, ha explicat al diari El País, que volen emetre la sèrie com més aviat millor, ja que els sembla "un testimoni molt actual i alhora històric, que ens permet explicar més coses sobre una figura tan reconeguda, sense que obtenir audiència sigui l'objectiu principal". Per això, dijous emetran un primer programa especial centrat també en la figura del actor/president, que des de finals de febrer s'ha guanyat el reconeixement mundial per la seva tasca al capdavant del govern ucraïnès davant de la invasió russa. Abans dels dos primers capítols (el primer dura 44 minuts i el segon només 22) d'aquesta comèdia, es farà una presentació a càrrec de Pedro Piqueras, i després s'emetrà uns reportatges que contextualitzen la història real.
Una falsa adhesió a la Unió Europea
Aquesta sèrie creada per Zelenski, que previsiblement s'acabarà emetent en una altra cadena de Mediaset, compta amb 51 capítols, que tenen una durada mitjana de 22 minuts, com sol passar amb els episodis de les sit-coms dels Estats Units. Es van emetre en tres temprades entre 2015 i 2019, quan va guanyar la presidència del país. Zelenski interpreta Vasil Goloborodko, un professor de secundària que d'un dia per l'altre es torna viral a les xarxes socials després que un alumne el gravés fent un discurs contra la classe política del país. El mateix alumne acaba aconseguit fiançament perquè es presenti a les eleccions, que acaba guanyant per majoria. Llavors, la sèrie explica el dia a dia de Goloborodko. Ara bé, Goloborodko no havia de ser president durant una invasió russa ni tenia la responsabilitat de liderar el país durant una guerra. Els guionistes no van ser tan agosarats.
Durant aquests gairebé 50 dies de guerra, els tuitaries han recuperat alguns dels moments més divertits de la sèrie, que en aquell moment semblaven esbojarrats, però el temps ha acabat donant la raó als guionistes. "No em puc creure que aquest vídeo existeixi", escrivia la periodista Vera Bergengruena a principis de març, compartint un vídeo que ja acumula més de 8 milions de reproduccions. En ell apareix Zelenski sortint del palau del president, quan rep una trucada "Hola, li puc passar a Angela Merkel?", diu una veu, i el personatge contesta que sí. Llavors, una Angela Merkel fictícia (que ara hauríem de substituir per Olaf Scholz) li confirma a Goloborodk que havien acceptat la seva adhesió a la Unió Europea, fet que ell celebra amb molta intensitat i amb l'Himne a l'Alegria sonant de fons. El president, però, s'emporta una decepció molt gran quan Merkel li confessa que s'ha equivocat i que pensava que havia trucat a Montenegro. Dies després de la invasió, Zelenski signava oficialment la sol·licitud d'adhesió immediata.