Imagina't encertar tots els números de l'Euromillones i convertir-te en el guanyador més important de la seva història... però sense poder cobrar ni un cèntim. Això és el que està vivint un jugador austríac, que va guanyar el pot rècord de 250 milions d'euros en el sorteig del divendres 28 de març i que, en el dia d'avui, continua esperant per rebre el seu premi.

🍀 Quan és la Grossa de Sant Jordi 2025: horari, premis i com seguir el sorteig en directe

 

La història, per surrealista que sembli, té una explicació tècnica. La plataforma francesa Française des Jeux (FDJ), encarregada de gestionar el sorteig a diversos països europeus, va patir un col·lapse informàtic a causa de l'aclaparadora participació: es van registrar més de 66 milions d'apostes. Aquesta allau de combinacions no només va provocar errors en la validació de bitllets, sinó que també va retardar la publicació dels resultats oficials, que no es van fer públics fins dissabte al migdia.

En un primer moment, es va dir que no hi havia guanyador, però unes hores després, la història va fer un gir: sí hi havia un bitllet guanyador, i estava segellat a Àustria. El problema és que aquest afortunat encara no ha pogut cobrar.

Des de FDJ han demanat als jugadors que no tirin els seus resguards i asseguren estar treballant per resoldre les incidències com més aviat millor. "Estem fent tot el possible perquè tots els premis puguin cobrar-se amb normalitat", han declarat a mitjans francesos.

Mentrestant, el sorteig continua. Dimarts passat 1 d'abril, ja amb el pot reiniciat, no hi va haver guanyadors de primera categoria. Així que el premi per al pròxim sorteig ha pujat a 29 milions d'euros. No és el mateix que els 250 milions... però continua sent un bon motiu per provar sort.

Quan amb guanyar no n'hi ha prou: altres casos en què cobrar l'Euromillones va ser un problema

No és la primera vegada que un premi milionari de l'Euromillones genera tensió per problemes en el cobrament. El 2012, al Regne Unit, un jugador va perdre la possibilitat de reclamar 63 milions de lliures en no presentar-se en el termini estipulat. Malgrat la campanya mediàtica per trobar el guanyador, mai no va aparèixer. Casos com aquest mostren que, més enllà de l'atzar, la logística també pot jugar un paper clau en el desenllaç d'aquests sortejos.

Un altre cas sonat va tenir lloc el 2019, quan una errada de sincronització entre els sistemes de validació online i físics va generar duplicitats en bitllets venuts a diversos països, la qual cosa va obligar les autoritats del joc a revisar manualment milers d'apostes abans de confirmar els guanyadors. Encara que finalment es va resoldre sense afectar els premis majors, va posar sobre la taula la fragilitat d'una infraestructura que ha de gestionar milions de combinacions en qüestió de segons. La història recent de l'Euromillones demostra que guanyar és només el primer pas: cobrar, de vegades, pot ser la veritable odissea.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!