Eduardo Losilla ha passat tota la vida entre números, dècims i quinieles. Des de petit que va despertar la curiositat per les combinacions, ja que els seus pares regentaven una administració. Ara, ell és la figura al capdavant del Quinielista, tot un referent de les administracions de loteria de Barcelona per aquells que els agraden els jocs d’atzar. Amb el pas del temps, s’ha guanyat una gran fama al sector per tot el coneixement en combinatòria, el qual han intentat transportar també a la Loteria de Nadal, a pesar que en aquest cas tot depèn de la fortuna.

🔴 Comprovar sorteig Loteria Nacional avui dissabte 20 de gener en directe
 

📍 Loteria de Nadal 2023: novetats, premis i tot el que has de saber

🍀 La llegenda urbana del "número del Rei" de la Loteria de Nadal i on comprar-lo
 

Actualment, l’administració del Quinielista es troba a la Gran Via de les Corts Catalanes, 492, de Barcelona, però els seus orígens se situen en una recepció al costat de l’oficina central de Correus, antigament situada prop del Port de Barcelona. En aquell moment, era un nucli important de la ciutat, on hi havia gran moviment: “Hi anava molta gent a enviar cartes”, recorda Losilla. El que en un principi era una aposta per la quiniela, ha acabat convertint-se en una administració amb una àmplia cartera de sortejos.

L'administració va inventar la primera quiniela per internet

La irrupció d’Internet va suposar un punt i després per a l’administració, que des del 1999 es van endinsar en aquest nou paradigma. Una decisió que els ha permès guanyar importància en el sector i convertir-se en tot un referent. “Vam estar al moment adequat i en el lloc adequat”, confessa Losilla. Però darrere de tota casualitat també hi ha un gran esforç, sobretot d’aprenentatge per part dels propietaris de l’administració. Losilla assegura que ells no han “inventat res”. Tanmateix, ser els pioners no és fàcil, i ells ho van aconseguir quan el seu pare va convertir-se en la primera persona d’Espanya a fer una combinació de quiniela per ordinador, tota una fita del moment. 

L’administració va fer una forta aposta per introduir les computadores a l’hora de fer les quinieles i, per aconseguir-ho, va contractar experts en informàtica de l’època. “Quan es va començar a sentir parlar d’Internet, la meva mare em deia que m’ho mirés i n’aprengués”, assegura Losilla. I així ho va fer. Ell, que s’havia passat tota la vida sentint parlar de combinatòria, també va començar a guanyar coneixement en informàtica, convertint-se en un expert de la matèria. Amb els anys, la tecnologia ha avançat i el Quinielista no ha deixat escapar el tren: “És una contínua actualització”, reconeix.

Eduardo Losilla, propietari de l'administració el Quinielista

Aquest coneixement els ha permès posicionar-se al capdavant, fent-se un nom en el món de les quinieles, i apareixent als mitjans per tenir fama de guanyar sempre. Però l'element que més els diferencia és la seva dedicació a l’estadística, que atreu un perfil de jugador molt concret. “Estem especialitzats en l’estadística. Tenim registrades totes les combinacions que han sortit, amb la quiniela això sempre s’ha tingut en compte per fer combinacions”, explica. De fet, des de fa anys dissenyen programes especialitzats de combinatòria. En el cas de la loteria de Nadal, Losilla admet que “es tracta d’un sorteig molt tradicional, amb menys combinacions i més paper de l’atzar”. Tot i això, intenten aplicar al màxim el coneixement en el sector, facilitant una “petita aportació” amb una base de dades de tots els números premiats en el sorteig extraordinari.

El Quinielista també ha repartit premis de la Loteria de Nadal

Pel que fa als premis, el Quinielista no es queda curt, havent repartit desenes de milions. En la Loteria de Nadal, han estat premiats amb un tercer i un cinquè, encara que on més triomfen és, evidentment, en les quinieles, on han repartit 16 milions d’euros. Losilla, però, recorda un premi que els va deixar sense paraules: un Euromillones premiat amb 54 milions. Es tractava d'una compra per Internet i, per tant, ell era qui tenia la butlleta a les mans. "No sabia ni on guardar-la, era tota una responsabilitat. Una cosa així només passa un cop a la vida", assegura.