Com bé sap la DGT, la Direcció General de Trànsit, els últims anys s'ha produït un boom a Espanya en tot el que envolta les autocaravanes i els models camperitzats. Especialment arran de la pandèmia, cada vegada són més els conductors que han trobat en les autocaravanes i en les furgonetes amb possibilitat de poder-hi dormir dins una manera diferent de passar les vacances, entre altres coses, perquè els permet tenir molta més llibertat que pernoctar en hotels o apartaments.

D'altra banda, cal destacar també que, si bé és cert que la inversió inicial per tenir una autocaravana o per convertir una furgoneta en una petita casa amb rodes no és petita, si es dona un ús bastant habitual a aquests vehicles, la inversió s'acaba rendibilitzant pocs anys després.

És per això que cada vegada hi ha més persones que tenen en compte aquesta alternativa a les vacances tradicionals, cosa que ha provocat que, això sí, molts principiants hagin tingut algun problema amb la DGT, entre altres coses, perquè existeix una normativa molt clara que ha provocat multes de fins a 6.000 €.

Així et pots estalviar una multa amb la teva autocaravana

No és que sigui precisament cap secret que la immensa majoria de les multes han arribat perquè alguns han considerat que passar la nit a l'autocaravana en una platja o en un espai protegit natural no suposaria cap risc, fet que està expressament prohibit pel reglament i que ha derivat en multes de fins a 6.000 €.

 

En aquest sentit, per poder passar la nit i dormir dins d'una autocaravana, al final l'important és tenir en compte que aquesta autocaravana estigui aparcada en un lloc reglamentari i, sobretot, que tingui les mateixes obligacions que qualsevol altre vehicle.

Així, perquè no compti com a pernoctació, l'autocaravana no ha de tenir el motor en marxa, tenir tan sols les rodes en contacte amb el terra sense posar cap estabilitzador així com taules o altres elements de suport. A més, només ha d'ocupar la superfície de l'autocaravana tancada, sense deixar anar fluids ni sorolls a l'exterior.

I en qualsevol cas, el millor que es pot fer si existeixen certs dubtes, és posar-se en contacte directament amb la DGT per veure en quines situacions podríem estar en risc de multa.