Seat no està tenint un començament de 2022 precisament gaire tranquil. Si bé és cert que la marca espanyola té alguns dels seus models, entre ells l'Ibiza i l'Arona, entre els més venuts des de començament d'any, altres com el León segueixen molt lluny dels primers llocs , una cosa que preocupa, i molt, al fabricant.

D'altra banda, fa tot just uns dies es van donar a conèixer els resultats a nivell econòmic del Grup Volkswagen respecte al passat 2021.Y allà de nou va ser Seat la que va quedar en mal lloc. Entre altres coses perquè va ser l'única de les sis marques top que integren el grup, Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley, Skoda i Seat, que va acabar el passat curs amb pèrdues. Pèrdues menors que les del 2020, però pèrdues al cap i a la fi.

Per si no fos poc, i si bé és cert que en aquest aspecte Seat no té cap culpa en això, un recent estudi realitzat per l'Associació d'Empreses de l'Assegurança, que ha recollit totes les dades de robatoris de cotxes el 2020, no ha reflectit que el cotxe més robat a Espanya no és cap altre que el Seat Ibiza.

El Seat Ibiza és el cotxe més robat a Espanya

Un informe que ha deixat conclusions molt clares. D'una banda, que efectivament el Seat Ibiza és, amb un 4,31 per cent, el model més robat al nostre país. Un Ibiza seguit del Volkswagen Golf, el Seat León, el Ford Focus i el BMW Serie 3. De fet, entre aquests cinc models sumen ni més ni menys que un 18 per cent del total de models robats a Espanya.

D'altra banda, una de les conclusions interessants, i que explica precisament perquè són aquests models i no altres els més robats, és que ni més ni menys que el 63 per cent dels robatoris es produeixen en cotxes que tenen entre 11 i 25 anys d'antiguitat, és a dir, models ja veterans que els lladres roben, segurament, per després poder vendre certes peces per a reparacions.

 

L'altra franja de models que també té una alta taxa de robatori és la de models que tenen entre 6 i 10 anys, en aquest cas amb un 21,83 per cent de la taxa total, deixant en tan sols un 11,13 per cent als models de 5 anys o menys d'antiguitat.

Quant als municipis on més robatoris es registren són Sevilla, Parla, Ciudad Real i Melilla, amb també xifres altes en localitats properes a Madrid i Barcelona. Això sí, com apunten també en aquest informe, per sort el nombre de robatoris ha baixat molt en els últims anys.

El 2011 es van registrar ni més ni menys que 203.000 robatoris, una xifra que s'allunya, i molt, de la de 101.000 cotxes robats el 2020. Una reducció a la meitat provocat, entre altres coses, per la millora en els sistemes antirobatori dels cotxes així com en el treball de la policia.