La cançó que en els setanta va popularitzar a Espanya aquell grup de pop anomenat Los Módulos i que, anys més tard i amb més guitarres elèctriques, va recuperar Medina Azahara ho diu clarament: Tot té el seu final i, quan ets un cotxe, encara hi ha més números perquè així sigui, perquè no hi ha model que duri eternament. Ford, ara, ha decidit fer bona la frase i sembla que vol liquidar 23 anys d'història, que són els que han transcorregut des que va llançar el Ford Focus el 1999.

Bloquejades les reserves

De moment, el cotxe no es pot reservar a cap país europeu segons informa el diari Saarbrücker Zeitung. Que aquest diari reculli aquesta informació no és qualsevol cosa: es tracta del principal diari del Sarre, la regió alemanya en la qual es troba la fàbrica Ford de Saarlouis, l'única europea que acobla actualment el Ford Focus. Juntament amb les del Ford Focus, s'han bloquejat també les reserves del Ford Festa, que es fabrica a Saarlouis també. Tot té que veure, expliquen des de la marca, amb la falta de peces i el desig que la firma de l'oval té de donar prioritat a la fabricació de SUV en aquest context de restriccions de subministraments. El Ford Kuga i el Ford Puma, que es fabriquen, a Almussafes (València) i Cracòvia (Polònia) tenen més demanda que el Focus i el Festa i en Ford han decidit donar-los prioritat.

Fàbrica Ford Saarlouis

Especulacions sobre el futur de la fàbrica Ford alemanya

La situació posa en cert perill el futur de la fàbrica Ford de Saarlouis, en la qual treballen unes 5.000 persones. Amb els seus productes amb el banc de comandes tancat, la continuïtat de la planta està en qüestió. La previsió d'aquest any passava per produir 195.000 unitats de Ford Focus, però s'arribarà amb dificultats als 117.000. Si aquesta situació li afegim que, a diferència del que ha passat amb Almussafes, a Saarlouis no se li ha assignat la producció de cap dels futurs cotxes elèctrics previstos per Ford, és normal que saltin les alarmes. El futur del Focus està en dubte, però el d'una fàbrica que dona menjar a unes 5.000 famílies, també.