La selecció espanyola pateix, queda en evidència i mostra totes les vergonyes defensives contra el Marroc, però el VAR acaba decidint (2-2). El resultat a l'estadi de Kaliningrad combinat amb el també empat de Portugal dona el liderat del Grup B als espanyols. I Espanya reobre una crisi de joc que es cura amb la nova tecnologia.

Iniesta marca el ritme inicial

Sort que Iniesta segueix fent gaudir tothom al Mundial de Rússia 2018. Gràcies a ell l'inici del partit entre Espanya i el Marroc ha tingut algun sentit. A banda que el combinat espanyol es jugava passar als vuitens de final, a l'estadi de Kaliningrad no hi ha hagut més al·licients del que Iniesta volia.

El futbolista de Fuentealbilla ha delectat al públic present a l'escenari més meridional d'aquest torneig amb el seu futbol diferencial. Cada pilota que ha passat pels seus peus ha estat una nota més de color i d'il·lusió per a tot aficionat al futbol.

Si Espanya creava perill era perquè Iniesta el generava. I també ha intervingut en totes les ocasions destacades del la primera part del partit. També per contra dels interessos espanyols. La primera gran errada del partit ha estat al minut 14 amb una passada en què no s'han entès el mateix Iniesta i Sergio Ramos a la línia del mig del camp. Boutaib l'ha aprofitada per muntar un contracop letal que no ha pogut frenar ni Piqué ni De Gea, ja vençuts.

Una errada, però, que ha arreglat cinc minuts després el ja mencionat Iniesta. Sí, el futbolista total, perquè també ha originat l'empat. Iniesta ha fet un dels seus canvis de ritme habituals, ha arribat a la línia de fons i li ha regalat el gol a Isco, que no ha fallat. Una jugada que s'ha anat repetint, sempre amb el manxec de protagonista. Un futbolista que ha marcat el ritme i tot i que amb 34 anys alguns el vulguin retirar i ja hagi començat a fer un pas al costat marxant al Japó, la seva màgia segueix ben present.

Espanya s'apaga, però el VAR decideix

I amb el pas dels minuts Iniesta ha anat perdent protagonisme. Espanya ha basculat cap a la màgia d'Isco i el mig del Madrid s'ha convertit en l'ànima espanyola. Però molta passada, molt domini i molt poca profunditat.

Diego Costa ha esdevingut un destorb per al combinat espanyol. Poques intervencions i molt poca precisió en els últims metres. Marroc s'ha tancat molt bé i no ha fet més que esperar les errades rivals per buscar el contracop.

Quan Espanya ha fallat, els marroquins han creat molt perill, però la possessió i el domini ha estat espanyol. L'empat era bo per als de Fernando Hierro i tampoc hi ha hagut desesperació. Molta idea i molta pilota, però sense solucions en els últims metres.

Marroc sempre ha confiat en les seves possibilitats i ha pogut marcar el segon gol gràcies a una gran rematada de cap d'En-Nesyri. Espanya flirtejava amb l'eliminació i quedava molt tocada.

Però una nova intervenció decisiva del VAR (videoarbitratge) al temps afegit de la segona meitat ha donat per bo un gol anul·lat a Iago Aspas. El de l'empat. Al final repartiment de punts que combinat amb el també empat de Portugal deixa definitivament els espanyols com a primers de grup. Espanya ara es veurà les cares als vuitens de final contra Rússia el proper diumenge a les 16.00h.