Ara mateix, juntament amb les vacunes que no arriben, és el gran tema, si fem cas de les audiències i del que es parla al carrer i a les xarxes. Ha provocat que ministres entrin al programa “Sálvame” per comentar el cas i al faristol del Congrés dels Diputats diverses senyories s'hi hagin referit. Sí, parlo del cas Rocio Carrasco, “Rociito”. I ara vostè em dirà: “pensa parlar d'això?”. Doncs miri, sí. I sap per què? Perquè tenim davant del nostres nassos un exemple de com funcionen els mitjans de comunicació i l'opinió pública. I ho estem veient mentre es construeix. I això a un servidor de vostè no només l'interessa sinó que l'apassiona.
Rociito va aparèixer diumenge a Tele 5 en una entrevista que van anomenar “documental” i on el gran titular va ser que la seva exparella, Antonio David Flores, l'havia maltractat psicològicament. Per tant, semblaria que del que estem parlant és de maltractaments, però no. Els maltractaments són l'excusa per posar en marxa una maquinaria mediàtica potentíssima a través de la qual tots els actors volen obtenir un benefici. Començant per la protagonista. ¿Estic dient que aquesta senyora s'ho ha inventat tot? No. Per la manera en que ho explicava, jo me la crec. O és una gran actriu. Però, fins que no es demostri el contrari, en aquesta part de la història sempre amb ella, que és la víctima. Ara bé, això és televisió. Per tant és un espectacle pensat per fer negoci i hi ha diverses capes que construeixen una immensa lasanya argumental.
Tenim el producte, el material, el programa. I hem sabut que va ser gravat fa mesos, que ha estat guardat en un calaix i que justament ha sortit ara perquè els propietaris de la cadena ho han decidit així. Són ells qui haurien d'explicar-nos per què han esperat tant a fer públic un cas de maltractaments, que és una qüestió prou greu com per no callar-se-la.
Tenim les negociacions entre Rociito i la seva actual parella amb la productora que ha realitzat el programa i amb Tele5 (Paolo Vasile). L'acord inclou uns diners (Atresmedia, grup empresarial competència de Mediaset-Tele 5, parla de dos milions d'euros), que Antonio David Flores fos acomiadat dels programes d'aquesta cadena on participa i que ells, a canvi, retiraven totes les demandes presentades contra diversos col·laboradors i empreses que participen als diversos formats que produeix i emet Tele5 .
Tenim la denuncia que en el seu moment ella va presentar a la justícia i que va ser resolta a favor del tal Antonio David, que a part d'haver estat acomiadat està sospitosament callat. I ara vaig a fer una pregunta-suposició: ¿quan ja no puguin treure-li més suc a l'actual pantalla, serà moment que surti ell donant la seva versió i revifar el tema?
La tenim a ella, de qui ja he dit que me la crec. Ara bé, això no vol dir que ella no tingui els seus interessos econòmics, però també personals de venjança, amb els fills pel mig.
Tenim els interessos de la cadena. Treuen aquest tema quan més els convé a ells i no a la víctima. Arrasen en audiència i a partir d'aquest moment ho exploten sense manies a tots els seus programes, que també pugen d'audiència. I venent-nos que tot és perquè volen denunciar uns maltractaments, blanquegen la seva mala fama de ser una TV masclista i que fa teleescombraries.
I tenim els interessos del grup televisiu rival, Atresmedia -Antena3 i La Sexta- de qui abans li parlava i que a través d'un dels seus mitjans, el diari La Razón, ja ha publicat tots els draps bruts possibles sobre el cas. Per neutralitzar l'ofensiva que els està deixant sense audiència. I, per tant, sense negoci.
Per tant, uns personatges famosos, una història que té tots els elements d'un culebrot, morbositat a dojo i una cadena de TV experta en retroalimentar-se amb els temes que ella mateixa crea són els ingredients perfectes per posar en marxa la màquina de fer bitllets. Apareixeran nous personatges i noves trames i els maltractaments que hauran estat l'esquer per donar credibilitat i consistència a una baralla entre privats aniran a la paperera d'aquesta història. I això haurà succeït amb la col·laboració de l'afectada que, conscientment o no, haurà banalitzat un dels problemes socials més greus. Tot i tots per la pasta! I el públic encantat!