El govern espanyol nomenarà el ministre de Transformació Digital i de la Funció Pública, José Luis Escrivá, nou governador del Banc d'Espanya, en substitució de Pablo Hernández de Cos. Està previst que el nom d'Escrivà es presenti aquest dimecres al Congrés dels Diputats com el candidat proposat per l'Executiu al lloc de governador, malgrat el rebuig del PP. El ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, ha demanat comparèixer davant de la Cambra Baixa per informar del nomenament. El govern espanyol va proposar al juliol al PP el nom de l'actual ministre de Transformació Digital i de la Funció Pública, José Luis Escrivá, com a governador del Banc d'Espanya, una proposta que ja va ser rebutjada de ple pel PP per procedir del mateix Executiu. Tot i que es tracta d'un pacte no escrit, és habitual que la renovació dels càrrecs del governador i subgovernador del Banc d'Espanya s'acordin entre el PSOE i el PP, de manera que el partit al Govern nomena el governador i el partit de l'oposició proposa el subgovernador. Tot i això, i davant l'imminent nomenament, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ja ha advertit que amb la seva formació "no compti" per a aquest nomenament, que ha qualificat com una "nova invasió del Banc d'Espanya". La reacció de Feijóo és molt similar a la d’El Mundo que aquest dimecres obre l’edició amb el següent titular: “Sánchez colonitza també el Banc d’Espanya”. El titular va acompanyat de 10 fotografies de dirigents socialistes com Dolores Delgado, la Fiscal General de l’Estat, Juan Carlos Campo, magistrat del Tribunal Constitucional, José Félix Tezanos, president del CIS, Carmen Calvo, presidenta del Consell d’Estat... Són alguns dels noms de les persones que el diari defineix com “els deu noms posats a dit de Sánchez als òrgans d’Estat”. El rotatiu afegeix que amb el nomenament d’Escrivá al Banc d’Espanya, “el PSOE tindrà el poder més gran dins l’organisme en tres dècades en haver designat nou dels deu vocals”.
Més nomenaments, però en aquest cas un que sembla que no fa enrabiar tant el PP: el ple del Consell General del Poder Judical (CGPJ, ha elegit la magistrada catalana Isabel Perelló com a nova presidenta del Tribunal Suprem i de l'òrgan de govern dels jutges. La seva elecció arriba després de dos mesos de negociacions fallides i a dos dies de l'acte d'obertura de l'any judicial, que se celebra dijous. Perelló és la primera dona que presideix el CGPJ i el Suprem. Perelló és membre de l'associació jutges per la Democràcia i està considerada de caràcter progressista. Ara bé, segons l’ABC Perelló és una progressista però proposada pels conservadors. El rotatiu celebra que “la divisió dels magistrats designats per l’esquerra propicia el nomenament d’Isabel Perelló, que s’imposa a les candidates de Bolaños”.
En clau internacional, El País comparteix una fotografia de bombers ucraïnesos treballant per apagar un incendi en un magatzem de gra després d’un bombardeig rus a la regió de Donetsk. També el mateix diari explica que “el chavisme ha ordenat la captura d’Edmundo González”. Un tribunal de Veneçuela especialitzat en delictes relacionats amb terrorisme ha emès una ordre de captura contra l'opositor Edmundo González Urrutia, que va ser el candidat presidencial del bloc antichavista més gran a les eleccions del 28 de juliol. L'ordre d’arrest en contra d'Edmundo González ha estat rebutjada per Argentina, Costa Rica, Equador, Guatemala, Panamà, Paraguai, Perú, República Dominicana i Uruguai. "L'ordre d'aprehensió esmentada cita diversos suposats delictes que no són més que un altre intent de silenciar el senyor González (i) desconèixer la voluntat popular veneçolana, constitueix persecució política", indica un comunicat emès pels nou països. Fem també un cop d’ull a la resta de portades d’aquest dimecres: