Un 48,6% dels votants del PSOE estaria a favor d'amnistiar els represaliats del Procés, però amb condicions. Els socialistes acceptarien una amnistia per al president Puigdemont a canvi que comuniqui públicament el seu penediment i renunciï a la unilateralitat, postulats que l'eurodiputat de Junts ja va deixar clar que no renunciaria. Segons una enquesta d'El Español, el 26,8% dels votants socialistes sí que donarien una amnistia als independentistes sense condicions, mentre que un 43,7% no ho faria de cap de les maneres. Pel que fa a Sumar, un 42,4% dels seus votants donaria suport a l'amnistia, mentre que un 44,8% ho faria, però si renuncia a la unilateralitat, per en contra del 10,6% no ho faria sense cap de les condicions.
Els espanyols, en contra l'amnistia
Segons la mateixa enquesta, un 65,9% dels espanyols s'oposaria a una possible amnistia per als represaliats independentistes, mentre que un 19,6% li donaria suport a canvi de condicions i un 14% dels espanyols sí que ho faria. Entre els catalans, també hi hauria una majoria absoluta que rebutja una possible amnistia. Un 55,5% no li donaria suport, un 32,9%, sí, i un 11,5%, amb condicions.
Pel que fa a un possible referèndum d'autodeterminació de Catalunya, els espanyols sí que mostren un rebuig més frontal a aquesta idea, ja que un 71,3% no hi estaria d'acord. Només un 19,9% l'acceptaria celebrar en cas que es pacti amb les institucions estatals, mentre que un 7,7% sí que l'acceptaria. Entre els votants del PP i Vox hi ha gairebé unanimitat en denegar-la, mentre que entre els votants del PSOE hi ha una majoria (49,3%). Així mateix, el 40% del votant socialista sí que l'acceptaria, però pactat amb l'Estat, mentre que un 59,3% dels catalans el rebutjaria.
Els votants socialistes, a favor del català al Congrés i a la UE
Els enquestats també opinen sobre l'oficialitat del català i que el Congrés ja permeti l'ús del català, gallec i euskera. Pel que fa a la primera qüestió, els catalans rebutjarien la idea de forma molt ajustada (51,4%), mentre que entre els espanyols sí que serien més contundents amb un 67,3%. Mentre el votant del PP i Vox ho rebutja frontalment, els del PSOE i Sumar sí que ho acceptarien amb un 66,4% i 68,6%, respectivament. Pel que fa a l'ús "d'orelleres" al Congrés perquè el català, l'euskera i el gallec "s'utilitzin en igualtat de condicions al castellà", Catalunya rebutjaria aquesta idea, amb un 54%, mentre que els espanyols també mostrarien el seu desacord amb un 64,3%. Entre els partits, PP i Vox rebutgen clarament el pacte entre Junts i el PSOE, mentre que entre els votants socialistes i de Sumar no hi veuen problema (71,4% i 84,6%).
Es tracta d'una enquesta efectuada entre 1.429 entrevistats entre el 21 i 23 de setembre mitjançant quotes prefixades i creuades de sexe, edat i província, sistema CAWI. La mostra s'ha ponderat per grandària municipal, situació laboral, nivell d'estudis, i record de vot en les eleccions del 23J. La convergència x iteració de l'equilibratge és del 97% (error per a intenció directa=3%). No procedeix nivell de confiança en tractar-se de mostra no probabilístic.