Després del 23-J, la principal pregunta s'enfoca més a si hi haurà repetició electoral. La mètrica electoral deixa un escenari postelectoral de difícil governabilitat. L'amenaça d'una repetició electoral per tal de conformar noves majories penja sobre els caps de tots els representats i dels ciutadans de l'estat espanyol. Tanmateix, què opina la ciutadania d'una repetició electoral? Segons una enquesta feta per NC Report per a La Razón, l'opinió està dividia. Davant la pregunta: "Veu convenient una repetició electoral abans que un govern de Sánchez amb els independentistes?", el 56,4% dels enquestats ha afirmat que prefereixen noves eleccions.
Per altra banda, també s'ha inclòs una pregunta fent referència directa a Carles Puigdemont i a un possible suport de Junts per Catalunya: "Estàs a favor que Pedro Sánchez sigui investit amb els vots del partit de Carles Puigdemont?". El 59,1% dels enquestats va respondre que no voldria aquesta mena d'investidura davant del 33,1% que si es mostra a favor i un 7,8% que no es posiciona. Segons el sondeig de La Razón, la meitat dels votants socialistes també estan en contra de què el PSOE pacti amb forces independentistes per tornar a ocupar la Moncloa.
Fins a l'últim vot
Els resultats de les eleccions generals del 23-J ha estat inesperat i renyit. Tant que el recompte del vot estranger va arribar a canviar la divisió de forces en el Congrés. És possible que aquest recompte encara no hagi acabat, ja que aquest dilluns la Junta Electoral Central (JEC) decideix sobre la petició socialista de revisar els més de 30.000 vots nuls de Madrid, on el vot estranger els va prendre un diputat que va anar a mans del Partit Popular.
A l'escrit que va presentar la setmana passada, el PSOE acusava la Junta Electoral Provincial de Madrid d'haver infringit la normativa electoral i de vulnerar la Constitució en negar la seva petició perquè es revisin tots els vots consignats com a nuls. Per això demanava a la JEC que revoqués l'acord de la junta provincial i accedís a la revisió de tots aquests vots.
El PSOE calcula que necessita 1.341 vots vàlids, fet que suposa el 4,43% dels 30.241 vots nuls per "recuperar" l'escó que va passar a mans del PP. Segons exposa, en fer-se l'escrutini únicament permès dels vots nuls protestats, es van revisar uns 100 vots, i es van donar per bones 32 paperetes del PSOE i 24 del PP. "Aquestes dades ens permeten aplicar una regla de proporcionalitat que suposa que cada 100 vots, podrien restar-se vuit al PP, de manera que aplicada als 30.141 restants, podria donar-se una diferència positiva per al PSOE de 2.411 vots, gairebé més de 1.000 dels necessaris", afegeixen. Per això, sol·licita "una revisió raonada", ja que no es tracta, diu, de "percentatges desgavellats o impossibles", sinó que amb "una mica més de 4 vots cada 100" es podria veure afectat el resultat electoral.