Unes 6.500 persones, segons les dades de la Policia Municipal, s'han concentrat a Girona durant l'acte unitari de la Diada. Al crit "d'independència", en els parlaments de la concentració, a càrrec de Meri Yanes, s'ha instat a tornar a "teixir complicitats" per "fer-nos forts i valents de nou". L'acte ha tingut com a eix central denunciar els greuges de l'espoli en sanitat a Catalunya.

🔴 Manifestació de la Diada 2024 de l'11 de setembre, DIRECTE 

 

Per fer-ho, han comptat amb els discursos de diversos metges, com el secretari nacional de l'ANC, Albert Vendrell i l'exconsellera de Salut, Marina Geli, que s'ha endut xiulets i crits d'una part dels assistents. Durant la seva intervenció, l'exconsellera ha assegurat que "la independència és la solució per trencar amb aquest robatori fiscal". Segons Geli, "la República Catalana dels iguals és l’oportunitat de repensar les polítiques de salut en un sentit més social, participatiu i humanista". Després d'aquestes intervencions han arribat les actuacions musicals, on en Julien d'Eufòria ha cantat "Que tinguem sort", per a després connectar amb la manifestació de Barcelona per escoltar el manifest de totes les entitats. En acabar els manifestants a Girona s'han desplaçat fins a la plaça Pompeu Fabra, davant de la seu de la Generalitat, per acabar la manifestació a la plaça de la Independència.

Les entitats reclamen "unitat" als partits independentistes

L'eix del manifest de les entitats s'ha centrat a reclamar als partits independentistes "unitat" per replicar en el front polític, la convocatòria unitària de la manifestació per la Diada. El president de l'ANC, Lluís Llac ha volgut posar èmfasi en "com és d'especial la convocatòria de 2024 per ser unitària", sent el senyal que "volem la unitat com a eina de treball per a l'independentisme", remarcant que ha de ser un exemple per als partits. El president d'Òmnium, Xavier Antich, ha advertit que l'independentisme no ha claudicat ni claudicarà "fins a aconseguir els seus objectius" i ha demanat actuar per superar el "desànim" i la "paràlisi". La resta d'entitats vinculades a la manifestació, el Consell per la República, l'AMI, CIEMEN, els CDR i l'Intersindical també s'han refermat en el missatge d'unitat de la manifestació. Antoni Castella, en representació del Consell per la República, ha subratllat que el missatge que vol enviar la manifestació és que "el país avança quan anem units i va endarrere quan hi ha lluita dins de l'independentisme". Totes les entitats coincideixen que cal "demanar reconciliació als partits independentistes, recuperar l'espai polític perdut, I que arribin a acords per l'alliberament nacional", a més de felicitar-se per la convocatòria de la manifestació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!