L'exministre de Transports José Luis Ábalos ha sol·licitat al jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el 'cas Koldo' que accepti la seva personació com a "perjudicat" al·legant que, tot i no haver estat imputat com a investigat, "continuen apareixent informacions i notícies" que l'afecten "de forma personal i directa". En l'escrit enviat al jutge, Ábalos destaca que el jutjat "no ha fet cap petició d'informació" ni l'ha cridat "en cap condició", i posa el focus en l'auditoria que el seu successor al Ministeri de Transports, Óscar Puente, va encarregar en relació amb la contractació i distribució de mascaretes durant la pandèmia de la covid-19. Ábalos assenyala que aquest era un informe intern que havia de servir internament per a recomanar "millores en la gestió del servei" i critica que ha estat difós públicament "de forma deliberada" per part del Ministeri. Entén que la publicació de l'informe a la web del Ministeri és "improcedent" i per això ha presentat un altre informe pericial amb el qual busca contrarestar l'auditoria.

Ábalos assenyala que l'auditoria del Ministeri es va ordenar quan el Tribunal de Comptes ja havia fiscalitzat l'operativa de compra de mascaretes durant la pandèmia i recorda que aquest òrgan fiscalitzador no va trobar cap "il·legalitat" i que les "incorreccions" en les contractacions estaven justificades pel decret d'Estat d'Alarma. L'exministre sosté que l'ordre de realitzar aquesta auditoria interna "es produeix de forma instrumental buscant exclusivament la fixació estanca de responsabilitats" sobre la seva persona. Després que el magistrat instructor Ismael Moreno hagi demanat incorporar l'informe del Ministeri a la causa, i davant "la manca de legalitat i legitimitat" del document, Ábalos demana ser considerat com a "afectat en el procés" perquè el document es focalitza "de forma directa en la seva actuació" amb l'objectiu de perjudicar-lo. 

Ábalos presenta un informe pericial per contrarestar l'auditoria de Puente

L'exministre afirma que l'informe pericial que ha presentat "ve a desvirtuar totes i cadascuna de les afirmacions que l'informe projecta i focalitza en la seva persona". En aquest document, apunta que "l'auditoria no compleix els principis fonamentals" que han de tenir aquesta mena d'informes perquè "les argumentacions no estan degudament justificades i conté subjectivitats, la qual compromet la seva objectivitat i fiabilitat". Afirma que a l'auditoria hi ha "biaixos evidents" i que "no s'han aplicat els principis de la independència, objectivitat i evidència suficient". També destaca que no s'ha inclòs "la documentació necessària per recolzar les troballes i conclusions" que presenta. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!