“El Partit Popular una vegada més s’uneix i s’afegeix a la pinça del Partit Socialista i dels seus mitjans de comunicació contra importants líders internacionals”. Santiago Abascal insisteix en la seva croada particular contra el PP i reprova el posicionament dels populars després que Javier Milei, el president de l’Argentina, titllés de “corrupta” Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez. “Volem tornar a demanar avui als líders del Partit Popular i a Feijóo una ruptura immediata amb els socialistes a Europa i que expliqui aquesta ruptura als seus socis europeus i que expliqui què és el que està passant a Espanya i per què a Europa no poden continuar aquests pactes”, ha demanat Abascal en una roda de premsa. El líder de Vox ha lamentat que el PP s’hagi “tornat a posar del costat del govern espanyol”, ara davant el president de l’Argentina. “És el Partit Socialista el que marca la política internacional del Partit Popular”, ha reblat.

 

Així mateix, per a Abascal, “ha quedat demostrat que el Partit Popular no entén la conjuntura internacional”, li “falta visió internacional” i té “serioses dificultats per escollir aliats no només a Espanya sinó també a escala global”. “No és conscient de la situació mundial, dels nous debats de les grans mobilitzacions de molts pobles europeus i moltes nacions del món en defensa de la seva llibertat i de la seva sobirania i contra el socialisme”, ha afegit.

I què ha dit el Partit Popular? La seva reacció a les paraules de Javier Milei ha estat equiparar-lo amb Pedro Sánchez i retreure la visita del president argentí. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha criticat a ambdós dirigents per una “escalada verbal” que “no condueix enlloc” i ha reivindicat la “moderació”. A més, ha etzibat al president espanyol que “no està per donar lliçons de diplomàcia”. Pel seu costat, el vicesecretari institucional del PP, Esteban González Pons, ha qüestionat que Milei hagi fet el seu primer viatge a Espanya “sense saludar el Rei, el govern espanyol i les Corts Generals” i hagi utilitzat la seva visita per a “entrar en un acte polític d’un partit i remoure la política nacional espanyola”. Ara bé, també ha proclamat que “la dona de Pedro Sánchez no és un assumpte d’Estat”.

“Un conflicte diplomàtic per un assumpte particular”

Tornant a Vox, Santiago Abascal també ha carregat durament contra Pedro Sánchez. Ha considerat que el president espanyol “utilitza” les institucions i la democràcia “al seu servei” per iniciar “un conflicte diplomàtic per un assumpte particular”. També ha reprovat la declaració institucional que va oferir José Manuel Albares poques hores després del míting de Milei. Ha catalogat de “presa de pèl” el fet que el ministre d’Afers Exteriors qualifiqués les paraules del president argentí com un “atac frontal inèdit” i ha replicat que el que és un “atac” a la “sobirania” és, per exemple, “el que el Partit Popular i el Partit Socialista voten a Brussel·les, l’amnistia per a uns colpistes que volien destruir la sobirania des de dins o pactar amb els assassins d’espanyols, que són els que han donat la investidura a Pedro Sánchez”.

“No hi ha hagut cap atac ni a la sobirania ni a la dignitat d’Espanya”

A més, com era d’esperar, Santiago Abascal ha defensat Javier Milei amb ungles i dents: “No hi ha hagut cap atac ni a la sobirania ni a la dignitat d’Espanya”, ha subratllat. “Els espanyols sí que vam sentir atacada la nostra dignitat i la nostra sobirania quan Petro, el president de Colòmbia, va atacar a Espanya i a la seva història i, tanmateix, va ser rebut aquí amb catifa vermella i aplaudit al Congrés dels Diputats pel Partit Popular i pel Partit Socialista”, ha afegit. Es referia a la visita oficial de Gustavo Petro a Espanya el mes de maig passat. En la roda de premsa després de reunir-se amb Pedro Sánchez, el president colombià va assenyalar que Colòmbia va ser víctima de l’herència “feudal” de la cultura europea. Dies abans s’havia referit a aquella etapa com el “jou espanyol”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!