Amb la mirada perduda i lligant curt. Així es presenta el líder de Vox, Santiago Abascal, aquest dilluns a la portada d'El Mundo, on ha reivindicat la seva decisió de trencar els governs autonòmics del PP "per una qüestió de principis" i defensa la línia contundent amb la immigració il·legal. "D'idees clares i resposta ràpida, afirma que només l''oposició total' que el seu partit desplega contra Pedro Sánchez pot fer caure el govern espanyol", diu el citat diari sobre el dirigent d'extrema dreta. Abascal conversa amb el diari i, entre d'altres, dona la seva opinió sobre el conflicte al Pròxim Orient, quan es compleix un any del dia en què Hamàs va matar 1.200 persones i en va segrestar 240, de les quals un centenar encara són ostatges. Segons el dirigent d'extrema dreta, "Israel té dret a defensar-se" perquè "ha estat víctima dels pitjors atacs terroristes que ha conegut la història de la humanitat". Donada aquesta opinió, Abascal porta la conversa al seu terreny, al de carregar contra el govern espanyol i el president Pedro Sánchez: "Estem molt preocupats amb la deriva extremista del president del govern espanyol, aplaudit per Hamàs, aplaudit per l'Iran i aplaudit pels talibans. I creiem que està comprometent seriosament la seguretat de la població espanyola i de les tropes espanyoles al Líban". Ha passat ja un any d'aquell atac al festival de música Nova, que va ser el detonant d'una guerra oberta i la premsa d'aquest dilluns en commemora l'efemèride. Ara bé, hi ha qui hi passa de llarg i no fa gaire atenció a aquest conflicte que, des de fa un any fins a principis de setembre, segons el ministeri de Salut palestí, controlat per Hamàs, ja ha deixat més de 41.000 morts i 95.000 ferits. Precisament avui, l'exèrcit israelià ha anunciat que ha dut a terme un "atac precís" contra el que ha denunciat com un centre d'operacions del grup islamista dins de l'Hospital Shuhada al-Alqsa, a la Franja de Gaza. Aquest atac es produeix després que el dia abans l'exèrcit israelià llancés una nova incursió a Jabalia, al nord de la Franja, on almenys 45 palestins van ser assassinats i 256 més van resultar ferits. El País, aquest dilluns, comparteix una fotografia d'una noia que visita el memorial de les víctimes de l'atac d'avui fa un any, que és ple d'imatges dels morts i desapareguts. "La guerra al Pròxim Orient es projecta al món sencer", indica el rotatiu, que afegeix que l'atac de Hamàs, "que buscava revertir la marginalització de la qüestió palestina", ha provocat una espiral que, a més de l'immens patiment humà, provoca derivades en el preu del petroli, les eleccions als Estats Units i la guerra a Ucraïna.

D'altra banda, si ens fixem en la portada de l'ABC, veurem un Pedro Sánchez més confiat que mai i el titular següent: "Sánchez gira cap a Andalusia i ordena pressió directa a Juanma Moreno". Segons el rotatiu, a la Moncloa hi ha una operació en marxa i fonts del govern espanyol diuen, literalment, que "Si conquerim Andalusia, amb Catalunya bolcada, Sánchez 2030". Amb el PSC governant al Palau de la Generalitat i també a la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona, ​​a la Moncloa i a Ferraz donen per controlada Catalunya. L'objectiu següent, reconeixen fonts del govern espanyol, és Andalusia, l'històric feu socialista. Sánchez ja ha conquerit, considera, el castell català, ara toca l'andalús i Sánchez estaria pensant que dues victòries a Catalunya (7 milions d'habitants) i Andalusia (8 milions) són el camí per governar Espanya un cicle polític més. No patiu, que aquestes fonts asseguren que Sánchez no està pensant, "en aquest moment", en un avançament electoral.

Finalment, cop d'ull a les portades d'El PeriódicoLa VanguardiaEl Punt Avui i l'Ara, que aquest dilluns comparteixen les espectaculars imatges del Concurs de Castells de diumenge. Els Castellers de Vilafranca han revalidat el títol i s'han imposat en el Concurs de Castells de Tarragona. Els verds eixamplen així la seva hegemonia a la competició, en què s'han emportat dotze de les últimes catorze edicions. Només en dues ocasions, el 2000 i el 2018, la Vella, que aquest diumenge ha quedat en segon lloc, els ha derrotat. Els de Vilafranca han exhibit el 3 de 10 amb folre i manilles descarregat, i han carregat el 9 de 9, el 4 de 10 i el 4 de 9 amb folre i agulla. Què diuen la resta de portades?

El Mundo
El Mundo
El País
El País
ABC
ABC
La Razón
La Razón
La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
Ara
Ara
El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!