El president de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat que "no hi ha en tota Europa un partit que li digui a un altre que no es presenti a les eleccions" després que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, hagi instat a la formació ultradretana a no presentar-se als comicis gallecs per a no posar en risc la majoria del PP —ja que pot dividir el vot de la dreta entre les dues formacions— i evitar així que es pugui constituir un govern alternatiu de les esquerres. "No pot haver-hi un insult més gran", li ha recriminat Abascal, argumentant que "Feijóo i Gènova 13 en lloc de donar les gràcies" al seu partit pel suport en la seva investidura fallida, es dedica a insultar-lo. A la seva arribada a Pontevedra, on ha clausurat l'acte de presentació de la candidatura en les quatre províncies, Abascal ha sostingut que "Vox no sols té el dret, sinó el deure de presentar-se" perquè, argumenta, el que la seva formació defensa "només ho defensa Vox en solitari", enfront d'un PP "acomodat en una majoria absoluta que només es dedica a aplicar les polítiques de l'esquerra en molts aspectes". 

Així, Abascal ha insistit en "la importància del vot valent, no captiu ni resignat" que representa el seu partit per a treure's l'"espineta clavada" que suposa que el Parlament de Galícia sigui l'únic de l'Estat on no tenen representació. "És una anomalia que hem de resoldre" ha afirmat, alhora que ha confirmat que ho intentaran "fins que soni la gaita". Precisament, Abascal ha reivindicat la representació parlamentària al País Basc i Catalunya, "on era molt més difícil", i especialment el paper del seu partit en els governs en coalició de València, Múrcia o Castella i Lleó gràcies al fet que "el PP en moltes regions està actuant amb responsabilitat" enfront de "Feijóo i Gènova 13".

Durant la seva intervenció, Santiago Abascal ha reivindicat que els votants de Vox "són tan gallecs" com els del PP "i tenen dret a estar representats i no al vot de la por i al vot útil" ni a estar "segrestats" per les polítiques que aplica el PP a Galícia. A més, ha responsabilitzat Feijóo de "la campanya de demonització contra Vox i l'emblanquiment a Pedro Sánchez, que va aconseguir que aquest subjecte es quedés en el poder" després de les passades eleccions generals del 23 de juliol. "Ara a Galícia torna a succeir el mateix i en comptes de fer polítiques contràries a l'esquerra i al separatisme, estan preocupats per Vox", ha assenyalat Santiago Abascal, que ha advertit que "els escons s'estan jugant entre BNG, PSOE i Vox, però Feijóo continua fent experiments i jugant amb foc", ha advertit. "El que no farem és ficar el cap en la terra ni suïcidar-nos voluntàriament, com pensen en Gènova 13", ha afegit el líder de la formació dretana.

Feijóo insta Vox que s'abstingui de presentar-se

La resposta d'Abascal remet a les paraules del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que aquesta setmana ha assegurat que és un "error" que Vox es presenti a les eleccions gallegues, perquè si torna a no aconseguir representació "pot perjudicar la majoria absoluta del PP", d'igual forma que els vots sense escó de Vox al Congrés "van impossibilitar el canvi polític a Espanya". Feijóo va advertir aquesta divisió del vot de la dreta —i la pèrdua de vots dretans perquè potser els que rep Vox no arriben a sumar suficients per a aconseguir un escó en determinades circumscripcions petites i esdevenen inútils— pot propiciar que el PP perdi la força per governar i hi hagi una alternativa del BNG, PSOE i Sumar. [La divisió del vot dretà per la candidatura de Vox] "pot comportar la baixada de tres escons i, per tant, posar al PP en una situació complicada", ha advertit.

En aquest sentit, Feijóo ha comparat la situació amb la viscuda en les eleccions generals, quan els vots sense escó de Vox en circumscripcions que repartien quatre parlamentaris van provocar, segons ha dit, que el PP tragués set escons menys. "Ens van faltar cinc per a governar, aquests set diputats que tindria el PP, perquè han impossibilitat un canvi polític a Espanya", ha argumentat el líder 'popular', que va demanar Santiago Abascal que no es presentés en circumscripcions on era improbable que aconseguís escons. "Qualsevol vot a favor de Vox és un vot perquè governi l'independentisme a Galícia, perquè governi el Bloc Nacionalista Gallec (...) crec que és un error", ha recalcat.