Sabeu què vol dir 'tenir la mirada pura i brillant'? jo us ho explico. Aquesta expressió és molt coneguda entre els seguidors d'El búnquer, el programa d'humor de Catalunya Ràdio que condueixen magistralment el Jair Domínguez, el Peyu i la Neus Rossell i on cada dia s'explica la biografia d'algun personatge famós o peculiar per alguna gesta de la seva vida. El Jair i el Peyu sempre parlen de 'la mirada pura i brillant' que tenen els nens (o fins i tot adults) quan fan allò que més els agrada o recorden alguna cosa amb melangia, us posaré un exemple: a John Wayne Gacy, un assassí en sèrie dels anys 70, la mirada se li tornava pura i brillant cada cop que matava o a Coco Chanel, la mirada se li tornava 'pura i brillant' quan feia els seus dissenys després de tenir una dura infància. Doncs bé, fem un cop d'ull a la portada d'aquest dilluns de l'ABC i veureu clarament què és tenir aquesta mirada. 

El diari obre l'edició d'aquest dilluns amb una imatge d'un policia espanyol, l'Ángel Hernández, recolzat en una barana, mirant a l'infinit, amb la mirada perduda, la mirada pura i brillant de la innocència, i el següent titular: "Ens volien matar, però diuen que res d'això ha passat". D'entrada, sense llegir més, el lector de l'ABC podria arribar a pensar que l'Ángel (48 anys) ve de lluitar en alguna guerra i bé, realment d'on ve és de la plaça Urquinaona de Barcelona. El diari dedica un reportatge a aquest policia espanyol que va ser present a les protestes postsentència del judici al procés, que van tenir com a epicentre la plaça Urquinaona, i després de les quals, assegura, es va haver de jubilar

Us en deixaré el primer paràgraf: "A la vida d'Ángel Hernández (48 anys), cada poc temps és 18 d'octubre de 2019. [...] Baixa de la furgoneta de la UIP, treu el cap a la plaça d'Urquinaona i veu els contenidors cremant, els manifestants allà prop, les cares d'odi, els crits, els llançaments, el terra encatifat de llambordes. Els manifestants independentistes volen prendre la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana i ells l'han de defensar guardant la línia. Aquesta frontera és Espanya. 'Noto la calor a l'uniforme com si m'estigués cremant i l'olor de combustible. El còctel molotov ha caigut als meus peus'". El diari ha parlat amb aquest policia just quan s'ha publicat la llei d'Amnistia al BOE. Precisament aquest dijous el jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona va donar cinc dies a les parts perquè es pronunciïn sobre la possible aplicació de la llei d’amnistia en el cas dels policies nacionals encausats per agredir votants independentistes l’1-O del 2017

Quin altre diari està posant tota la carn a la graella contra l'independentisme? (tinc la sensació que aquest podria ser el titular de l'anàlisi de les portades de cada dia). El Mundo pica el crostó al govern espanyol pel seu tracte als independentistes, als catalans i també als bascos. El rotatiu ajunta en una entrevista les alcaldesses de Saragossa, Osca i Terol quan fa poc més d'un any de les eleccions municipals del 28 de maig de 2023. El titular és comú: "El govern espanyol paralitza el que no incumbeix els nacionalistes", denuncien les batllesses que asseguren que "el que està clar és que el govern d'Espanya prioritza aquells que li donen els seus vots a La Moncloa, que són els partits nacionalistes bascos i catalans. Tot el que no els hi incumbeix a aquests, està paralitzat i no es té en compte". Bé, un dilluns com qualsevol altre on la premsa espanyola treu foc pels queixals amb qualsevol cosa que tingui a veure amb l'independentisme, però bé, ja ho diu l'alcaldessa de Terol, Emma Buj, "Només es pensa en Catalunya i el debat separatista monopolitza tots els debats i accions".

Ah!, que no se m'oblidi l'enquesta sobre unes possibles eleccions al Congrés de La Razón, que dona uns números una mica provocadors. El PP obtindria 155 diputats (sí, 155, ja és casualitat), un resultat que suposa una gran millora respecte dels últims comicis del 23 de juliol de 2023 on va obtenir 137 diputats. Vox estaria amb entre 28 i 29 representants i, per tant, juntament amb el PP superarien la majoria absoluta de 176 diputats.

ABC
ABC
El Mundo
El Mundo
El País
El País
La Razón
La Razón
La Vanguardia
La Vanguardia
El periódico
El Periódico
Ara
Ara
El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!