Ja n'hi ha prou. Això és el que diu l'ABC aquest dimarts a primera hora en veure com "els progressistes del CGPJ veten un text en defensa dels jutges davant els atacs de l'Executiu". Els vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) proposats pel Partit Popular van intentar aquest dilluns sense èxit que el Ple realitzés una defensa de "la independència judicial davant de determinats atacs de membres del poder Executiu", en al·lusió a les crítiques del ministre de Transports, Óscar Puente, el Tribunal Suprem a compte de la llei d'amnistia. L'escrit, que no va tirar endavant, assenyala que, des de la constitució del nou CGPJ el 25 de juliol passat, "s'han produït declaracions públiques de membres del govern espanyol" que els 10 vocals signants consideren "excedeixen del que és el legítim ús" de la llibertat d'expressió i de les crítiques moderades i racionals a les resolucions judicials, sempre susceptibles d'impugnació per les vies legals disposades a aquest efecte". L'ABC, que ha parlat amb vocals de les dues sensibilitats, explica que els progressistes assenyalen que "estant el Consell sense presidència, el Ple no té competències per aprovar aquest tipus de resolucions i no es tracta d'una qüestió d'urgència". No és cap secret de quin costat estan al citat diari, que també comparteix un article que diu: "Hi va haver un temps en què el respecte al Poder Judicial per part del govern espanyol semblava una mica sagrat. Però des de l'última investidura de Pedro Sánchez, per a la qual l'Executiu va acceptar aprovar la llei d'amnistia i beneir el concepte de 'lawfare' -la suposada guerra bruta judicial contra l'adversari polític-, sembla que els atacs als tribunals estan a l'ordre del dia". Més crítiques als socialistes a la mateixa portada però per una altra matèria: "Sánchez marxarà de gira africana sense atendre el col·lapse migratori de les regions". El diari carrega contra el president espanyol per escollir Lanzarote com a destí vacacional aquest estiu ja que, assegura, ho fa "aliè a la crisi migratòria al seu voltant". A més, recorda que Sánchez encara no ha rebut el president canari Fernando Clavijo i afegeix que "ja ho té tot disposat per a una gira que el portarà entre dimarts i dijous de la setmana que ve a visitar Mauritània, Gàmbia i Senegal".

El Mundo, per la seva banda, explica que l'assassí confés de Mateo, el nen d'11 anys apunyalat en un camp de futbol a Mocejón (Toledo), va perseguir un altre noi per agredir-lo. El diari ha pogut saber, de fonts policials, que ahir dilluns al migdia, poques hores abans de la detenció, havia tornat a perseguir un altre noi que tenia entre cella i cella. El presumpte assassí de Mateo ha confessat el crim a la seva primera declaració prestada després de ser detingut a casa del seu pare aquest dilluns. Els registres policials es van fer ahir tant a casa del pare com de l'àvia, on els agents de la Guàrdia Civil van acudir amb el detingut al voltant de les 14 hores per dur a terme la inspecció del domicili. Les fonts consultades han indicat que el detingut delirava en parlar i no mantenia un discurs coherent, cosa que podria indicar que pateixi algun trastorn. Ara la policia encara busca l'arma del crim.

Cop d'ull també a la premsa catalana que estem de vacances i convenen bones notícies. L'Ara se'n va a les festes de Gràcia per celebrar que el carrer Mozart s'ha endut aquest dilluns el primer premi del concurs de carrers guarnits. El muntatge porta el nom de ‘MozartZakis’ i és un viatge al Japó de l’estudi Ghibli, responsable de pel·lícules com El viatge de Chihiro i El meu veí Totoro. La Plaça Rovira i Trias ha guanyat el segon premi, amb ‘Wedding Chapel’, una gran capella de núpcies a l’estil Las Vegas, i la tercera posició ha estat per al carrer Jesús, que ha recreat una discoteca psicodèlica. El carrer Progrés ha quedat en quarta posició pel seu homenatge als videojocs, i, pel que fa al cinquè premi, ha estat per al carrer Tordera, que ha recreat un banc de meduses. Què diuen la resta de portades d'aquest dimarts?.

 

ABC
ABC
El Mundo
El Mundo
El País
El País
La Razón
La Razón
La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
Ara
Ara
El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!