El ple del Tribunal Constitucional ha exonerat del delicte de malversació un alt càrrec que va ser condemnat pels ERO d'Andalusia, fet que suposa que serà el primer dels que estan a la presó a ser excarcerats, una decisió que es podria traslladar a l'expresident de la Junta José Antonio Griñán. La cort de garanties, amb els vots dels set magistrats de la majoria progressista davant dels quatre conservadors, ha anul·lat la condemna de Miguel Ángel Serrano, que va ser director general de la Institució de Foment d'Andalusia (IFA) / Agència d'Innovació i Desenvolupament d'Andalusia (IDEA), que era l'encarregada de pagar els ajuts dels ERO. "El TC també borra la malversació dels ERO", aquest és el titular principal de l'ABC d'aquest dimecres, que ja se sap que la paraula 'amnistia' li provoca urticària. El rotatiu ha parlat amb un grup de juristes i, assegura, hi ha "unanimitat" en considerar que "el Constitucional s'extralimita entrant al terreny del Suprem".

I qui s'expressa en la mateixa línia que l'ABC? Doncs el PP. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, afirma que el Tribunal Constitucional està "copat" d'excàrrecs del PSOE que "estan esborrant la corrupció" del partit a força de "revisionisme" i lamenta que el tribunal hagi exonerat del delicte de malversació un alt càrrec que va ser condemnat pels ERO d'Andalusia. "Hem conegut una nova sentència del Tribunal Constitucional sota la presidència de Comte Pumpido que materialitza l'esborrat de la condemna d'un altre càrrec socialista dels ERO", sosté Gamarra. Insisteix que és "lamentable" que el tribunal estigui "esborrant la corrupció del PSOE per evitar", ironitza, "que el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, hagi de tramitar els indults als companys de partit".

El Mundo, que també es fa ressò del cas dels ERO i recorda que el bloc de la majoria al TC està liderat pel seu president, Cándido Conde-Pumpido, opta al seu titular principal per carregar contra Begoña Gómez, la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El diari ha tingut accés a un informe elaborat per la Intervenció de la Universitat Complutense de Madrid el qual afirma que va detectar el 2023 almenys una adjudicació "irregular" de la directora de la Càtedra de Transformació Social Competitiva, que era Begoña Gómez, i va concloure que es va saltar de manera "absoluta" els procediments en una comanda pagada pel centre universitari. Segons l'informe, Gómez va concertar irregularment els serveis de l'empresa Making Science Group, SA per atorgar-li una comanda de 24.200 euros el 12 d'abril del 2023.

Finalment, imatge curiosa la que publica El País del primer ministre del Regne Unit, Rishi Sunak, amb una comanda per emportar en un McDonald's. Aquest dijous hi ha eleccions al país i no pinta massa bé per Sunak. Després de la seva aclaparadora majoria als comicis generals del 2019, el Partit Conservador britànic, al poder des del 2010, va començar un atropellat descens cap a l'abisme, amb intrigues i tempestes fiscals, que li costaran, si les enquestes no s'equivoquen, les eleccions del 4 de juliol. La qüestionada gestió de Boris Johnson, la seva successora Liz Truss o l'encara primer ministre, Rishi Sunak, han anat enfonsant la reputació de la formació. Fem també un cop d'ull a la resta de portades d'aquest dimecres:

ABC
ABC
El Mundo
El Mundo
El País
El País
La Razón
La Razón
La Vanguardia
La Vanguardia
El periódico
El Periódico
El Punt Avui
El Punt Avui
Ara
Ara
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!