Les portades d’aquest diumenge tornen a recuperar l’amnistia com a fil conductor, després del parèntesi econòmic que van fer dissabte amb Nadia Calviño. L’ABC fa un exercici de comparació entre el nou equip que envolta Alberto Núñez Feijóo al PP i l’emmiralla amb el que rodejava José María Aznar el 1993, quan va accedir al govern espanyol. En portada, dues fotos mostren l’abans i l’ara, amb diferències visibles, però segons el diari, amb el mateix esperit: Aznar el 1993 al capdavant de quatre homes encorbatats en un escenari més aviat lúgubre (dos amb les mans al darrere i posat seriós -Rodrigo Rato i Mariano Rajoy- i dos somrient amb els braços plegats -Francisco Álvarez-Cascos i Javier Arenas-) i Feijóo el 2023 en una sala il·luminada amb llum natural, ambient distès (tassa de cafè amb llet en mà), les banderes d’Espanya i la Unió Europea, amb un equip amb tres dones (Alícia García, Carmen Fúnez i Cuca Gamarra) i dos homes (Elías Bendodo i Miguel Tellado).
L’ABC sembla voler imprimir amb aquesta portada el segell de garantia Aznar al nou equip de Feijóo. “Feijóo munta una oposició sense concessions, com Aznar el 1993”. El diari conservador assegura que el dirigent popular s’emmiralla en aquell PP de 30 anys enrere “i es reajusta per a un marcatge total al govern”. Ja en pàgines interiors, el rotatiu adverteix que aquesta nova composició de la sala de comandament del PP a Génova està pensada per a convertir la legislatura en un infern per a Pedro Sánchez, perquè aquests pròxims anys siguin “insuportables” per a l’inquilí revalidat de la Moncloa. Com a complement a l’ABC, La Razón publica una entrevista a Carmen Fúnez, vicesecretària d’organització dels populars, amb aquests destacats: “Tenim plena confiança en què la UE pararà l’amnistia” o bé “No hi ha una ala moderada i una dura. Es pot fer oposició amb fermesa, però també amb mesura”.
Una enquesta sobre l'amnistia a 'El Mundo'
El Mundo dedica la seva portada a una enquesta de Sigma Dos que ha conclòs que “l’electorat del PSOE es trenca davant l’amnistia: el 45% diu ‘no’”. El sondeig també mostra que “la condonació del deute a Catalunya genera fins i tot un rebuig superior i arriba al 49,6% de socialistes”. A més a més, El Mundo també destaca que el 61% dels enquestats i la meitat dels fidels del PSOE creuen que Sánchez “cediria fins a un referèndum”. Aquest diari també escodrinya en el nou govern amb un tema divertit i assegura que va ser el mateix Pedro Sánchez qui va demanar a Yolanda Díaz integrar Podemos al govern “perquè no vagin enredant”.
El País es desmarca de la resta de mitjans editats a Madrid i aposta per abordar el conflicte entre Israel i Hamàs. “Israel porta Gaza a vorejar un col·lapse humanitari”, diu el titular del rotatiu, que mostra en portada la foto de campaments improvisats pels palestins desplaçats a Rafah, al surt de la Franja. També La Vanguardia opta per parlar del conflicte al Pròxim Orient. “Israel aprofita la guerra per ampliar el seu control de Cisjordània”, diu el diari del Grup Godó, tot mostrant la foto del funeral d’un palestí mort en una explosió en el camp de refugiats de Balata, a Cisjordània precisament.
El Periódico, l’Ara i El Punt Avui presenten portades alternatives i molt de diumenge. “Escriure a mà, un hàbit en extinció”, avisa El Periódico, mentre que l’Ara dedica la portada a Antoni Tàpies, de qui se’n celebra el centenari del seu naixement. Finalment, El Punt Avui dedica la foto de portada al duel català que se celebra aquest diumenge a Montjuïc entre Barça i Girona, mentre el titular central, “Cobertura bàsica”, fa referència al fet que dues de cada tres llars vulnerables han de rebre ajuda per tenir una alimentació suficient a Catalunya.