L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, serà la nova senadora per designació autonòmica del PSC. La batllessa del municipi del Garraf substituirà l'exalcaldessa de l'Hospitalet Núria Marín després que assumís el càrrec de delegada del Govern de la Generalitat a Madrid. Garrido forma part de l'executiva liderada per Salvador Illa i deixarà l'alcaldia de Sant Pere de Ribes després de nou anys i mig, segons ha avançat El Periódico i ha avançat El Nacional. D'aquesta forma, Garrido acompanyarà als altres dos senadors socialistes catalans a Madrid: Antonio Poveda i Alfons García

Deixa l'alcaldia després de 9 anys i mig

Garrido deixarà l'alcaldia després de 9 anys i mig al capdavant del municipi del Garraf de més de 30.000 habitants. En les últimes eleccions, Garrido va assolir la majoria absoluta de 13 regidors de 21. La futura senadora, que haurà de ser ratificada aquest dimecres pel ple del Parlament, va assolir l'alcaldia del municipi en les eleccions municipals del 2015, després de dos anys del govern de coalició CIU-Via, que havia destronat el socialista Josep Antoni Blanco després de diversos casos de corrupció. 

Titulada en magisteri i mestre de professió, va ser regidora per primer cop l'any 2009, i també ha assumit els càrrecs de presidenta del Consell Comarcal del Garraf (2019-2021) i és diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona des del 2021. A més, és primera secretaria de l'Agrupació Ribes-les Roquetes, així com viceprimera secretària de relacions institucionals de la federació del PSC a l'Alt Penedès-Garraf. 

Objectiu: les municipals del 2027

Abigail Garrido anunciarà la seva decisió oficialment aquest dimarts al ple municipal del municipi compost pels pobles de Ribes, Roquetes i Puigmoltó. El seu relleu s'haurà de produir en els pròxims dies i forma part de l'estratègia de renovació de líders territorials que està duent a terme el primer secretari del PSC, Salvador Illa, un cop el PSC ha assolit el Govern de la Generalitat. Tot plegat, amb la vista posada en les eleccions municipals de l'any 2027. De fet, aquest tipus d'estratègia és habitual entre les files socialistes. L'objectiu que l'alcalde plegui a mig mandat té com a objectiu donar a conèixer el seu relleu al capdavant de l'alcaldia amb la mirada posada en les següents eleccions, com s'ha vist també a Viladecans o Pineda. I és que el PSC, a la comarca del Garraf, governa amb solidesa a Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Olivella, mentre que forma part de l'executiu a Cubelles. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!