La jutge Carmen Lamela s'ha trobat avui engolida per la polèmica tan bon punt s'ha sabut que l'Audiència Nacional ha decidit absoldre l'expresident del Barça Sandro Rosell. La sentència arriba després que Rosell ha passat 21 mesos de presó preventiva acusat de blanquejar comissions pels drets d'audiovisuals de partits de la selecció brasilera de futbol i d'un contracte d'esponsorització amb Nike. La jutge va denegar la llibertat provisional de Rosell fins a 13 vegades durant la instrucció del cas.
Els advocats de Rosell han reclamat que demani perdó per haver-lo mantingut gairebé dos anys a la presó sense motiu. De fet, no descarten presentar una querella per prevaricació contra Lamela.
No han estat els únics que li han exigit explicacions. Les reaccions s'han multiplicat a Twitter des que s'ha conegut l'absolució de l'expresident del Barça.
La mateixa jutge és la que va enviar a la presó els líders independentistes i els membres del Govern encausats pel procés quan el cas s’instruïa a l’Audiència. El president a l'exili, Carles Puigdemont s'ha encarregat de recordar-ho.
Però Lamela també va ser la responsable d'instruir el cas dels joves d’Altsasu a l’Audiència per delictes de terrorisme i odi i mantenir-los un any i mig en presó preventiva abans de començar el judici arran d’una baralla de bar en què van resultar ferits dos Guàrdies Civils l’octubre del 2016.
Lamela també és la responsable de la investigació contra el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, per sedició.
Per contra, el 2018 va ser aquesta magistrada qui va decidir arxivar la querella pel projecte Castor contra cinc ministres dels governs de José Luis Rodriguez Zapatero i Mariano Rajoy.
Fa menys d'un any, el juliol del 2018, Lamela va ser nomenada jutge de la Sala Segona del Suprem. L’octubre del 2016, havia rebut la Creu de Plata al Mèrit de la Guàrdia Civil i un any després, l’aleshores ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, la habia condecorar amb la medalla al mèrit policial.