L’actriu i presentadora Elisa Mouliaá ha denunciat a través de les xarxes socials haver estat "víctima d’assetjament sexual" de l’exportaveu de Sumar al Congrés Íñigo Errejón, que aquest dijous ha presentat la dimissió i ha anunciat que deixa la política, després que hagin transcendit acusacions anònimes contra ell en el mateix sentit que la de Mouliaá. La presentadora esdevé, així, la primera persona que surt de l’anonimat per denunciar els presumptes comportaments masclistes d’Errejón. Ho ha fet amb un text breu a la xarxa social X, on escriu: "Hola, jo soc víctima d’assetjament sexual per part d’Íñigo Errejón i vull denunciar-ho". La presentadora ha declinat fer més declaracions públiques sobre els fets que denuncia, i tan sols ha explicat que es dirigeix a la comissaria per interposar una denúncia contra el polític de Sumar, segons han informat Telecinco i Antena 3. 

Més denúncies anònimes

La denúncia de Mouliaá és la primera fora de l'anonimat, però no és la que ha provocat la dimissió del portaveu de Sumar al Congrés. El detonant ha estat una denúncia anònima que va compartir la periodista Cristina Fallarás mitjançant el seu compte d'Instagram, que fa servir com a canal de difusió per compartir denúncies anònimes de violència masclista. És aquí on va compartir un missatge d'una dona que acusava un "polític molt conegut" que "viu a Madrid" de ser un "maltractador psicològic", i explicava diferents situacions viscudes amb ell. No va anomenar directament Errejón, però diverses veus a les xarxes socials van insinuar que s'hi referia. El mateix polític hauria reconegut els fets a la seva formació política, Más Madrid, abans de decidir dimitir. Fallarás ha afirmat en declaracions a Cuatro que aquesta no és l'única denúncia que ha rebut sobre el polític. 

De fet, el mes de juny del 2023, una usuària va denunciar a Twitter (actualment 'X') que havia viscut una "situació molt incòmoda" amb el portaveu de Sumar.  "Es podria classificar com una agressió sexista", deia la usuària, que va acabar eliminant el missatge. En la seva publicació, però, assegurava haver patit tocaments per part del cofundador de Podemos. A més, denunciava que la que llavors era cap de gabinet d'Errejón, l'actual diputada a l'Assemblea de Madrid per Más Madrid, Loreto Arenillas, li havia trucat per intentar "mediar" i recomanar-li que no fes pública la denúncia. 

🟪 Davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120 i ho pot fer tothom. La línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en diversos idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!