Més moviments a l’Audiència Nacional sobre el cas Koldo. De moment, el pas l’han fet les acusacions populars, que continuen ampliant les seves peticions al jutge Ismael Moreno després de conèixer-se l’informe de l’UCO que atribueix un “paper rellevant” a Ábalos en el cas Koldo. Iustitia Europa i Hazte Oír, que divendres van sol·licitar que se citi com a testimoni Pedro Sánchez, apunten ara cap a dues noves direccions. D’una banda, demanen la imputació de José Luis Ábalos, exministre de Transports, i de Francina Armengol, actual presidenta del Congrés i expresidenta de les Illes Balears. D’altra banda, sol·liciten l’obertura de dues peces separades per investigar el rescat d’Air Europa i el viatge de Delcy Rodríguez a Espanya, el conegut com a Delcygate.

🔎 Les revelacions sobre el paper d’Ábalos al cas Koldo i el Delcygate afegeixen pressió a Sánchez

 

En una nota de premsa, ambdues associacions ultra justifiquen que les últimes investigacions de l’UCO “identifiquen l’exministre com un dels actors principals d’aquesta trama” i, en paral·lel, “tornen a posar el focus” en la relació de la trama amb Armengol i amb el rescat d’Air Europa, així com la visita de la vicepresidenta de Veneçuela. Totes aquestes diligències, presentades al Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional, tenen l’objectiu de “prioritzar la tasca tècnico-jurídica” i assegurar que la instrucció “permeti investigar tots i cadascun dels extrems del cas Koldo”. “Cada vegada més podem parlar de cas PSOE”, reblen.

A més, Iustitia Europa i Hazte Oír reclamen que s’imputi Patrícia Gómez (exconsellera de Salut de les Illes Balears), Marcos González (exdirector de la Guàrdia Civil) i el coronel Vázquez Aznárez (cap de la Unitat Central Especial 2 del Servei d’Informació de la Guàrdia Civil). I que se citi com a testimonis Francisco Javier Hidalgo (exCEO de Globalia) i Bartolomé Lora (vicepresident de la SEPI).

L’UCO atribueix a Ábalos un “paper rellevant” en el cas Koldo

Els moviments de les acusacions populars del cas Koldo arriben dies després de conèixer-se que l’UCO considera que Ábalos va tenir un “paper rellevant i de responsabilitat” en el cas Koldo per la seva “relació directa amb Koldo, Aldama i l’organització criminal dinamitzada per aquest últim”. Per aquesta raó, la Unitat Central Operativa afirmava que “caldria investigar quina relació tindria l’exministre” amb els fets investigats.

D’altra banda, l’informe de l’UCO assegurava que Pedro Sánchez va autoritzar la reunió privada de José Luis Ábalos amb Delcy Rodríguez. El document incloïa un missatge de l’exministre en el qual informava el president espanyol que la vicepresidenta de Veneçuela es volia reunir amb ell “discretament”. Sánchez va respondre amb un “bé” i no va posar “objeccions” a la trobada. Posteriorment, Ábalos va informar Koldo García del “permís” de Sánchez i, segons l’UCO, això permet apreciar com Koldo “va obtenir el beneplàcit del president del govern espanyol per a la visita de Delcy”. El president espanyol ha reconegut obertament que José Luis Ábalos el va “informar” de la visita de Delcy Rodríguez a Espanya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!