Les acusacions populars del cas Begoña Gómez insten ara el jutge a investigar l'agenda del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. La petició es fa un dia després que el principal testimoni del cas, Juan Carlos Barrabés, declarés que s'havia reunit "quatre o cinc vegades" amb ella, i que el mateix Sánchez havia estat present en dues d'aquestes converses, que es van produir al Palau de la Moncloa. Segons va explicar, les trobades s'haurien celebrat amb l'objectiu de discutir assumptes relacionats amb la "innovació". Gómez està investigada per presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció als negocis. 

Les paraules de Barrabés han portat cua i les acusacions populars han exigit aquest dimarts al jutge encarregat del cas, Juan Carlos Peinado, que revisi les trobades del líder socialista i no només les de la seva esposa. En una sol·licitud conjunta, han demanat al magistrat que activi immediatament el requeriment a través de la Policia Judicial.

Exigeixen que s'investigui l'agenda de Gómez i Sánchez i el llibre de visites de la Moncloa

La plataforma Hazte Oír ha informat que Vox, Manos Limpias, MRPE e Iustitia Europa, les acusacions populars del cas, han exigit al Jutjat d'Instrucció número 41, que "els funcionaris policials es personin al complex de la Moncloa i demanin l'agenda del president del govern espanyol, de la seva dona i investigada en la causa, i del llibre de visites de la Moncloa des de l'1 de gener del 2018 fins al 31 de desembre del 2023". L'escrit presentat l'ha signat la coordinadora jurídica de Vox, Marta Castro, que exerceix en nom de tota l'acusació. 

Una informació "imprescindible", segons l'acusació popular

L'acusació popular unificada assenyala en un comunicat que la informació que recullen les agendes i el llibre de visites és "necessària" i "imprescindible" per la correcta investigació del cas. En aquest sentit, subratllen que cal obtenir-les per confrontar-les a les explicacions de Juan Carlos Barrabés "a la vista de les divagacions, ambigüitats i, en alguns casos, nul·les precisions de les dates proporcionades pel testimoni". Insisteixen que cal saber les dates de les trobades amb el president Sánchez i la seva dona i quan van durar, així com esbrinar si hi havia algú més present a la reunió.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!