La diputada de Más Madrid a l'Assemblea de Madrid Loreto Arenillas ha estat acusada d'haver encobert una presumpta agressió sexual d'Íñigo Errejón el 2023. Es tracta d'una denúncia que una usuària anònima va publicar el juny del 2023 a la xarxa social X, on relatava haver viscut una "situació incòmoda" amb Errejón que considerava que es podria qualificar d'"agressió sexual". Segons el relat d'aquesta usuària, que posteriorment va eliminar de la xarxa social, Errejón l'hauria tocat de forma indesitjada mentre ballava en el marc d'una festa feminista celebrada en un bar a Castelló de la Plana. Després de la festa, explica que Arenillas li va trucar per demanar-li disculpes pel que havia succeït i "presentar-se com a mediadora per solucionar la situació i reparar el dany". La víctima li va retreure que intentés intercedir perquè no expliqués la situació per no danyar la figura pública d'Errejón, i explica que Arenillas li va dir que podia "fer el que volgués", però li va suggerir que "l'escarni públic no li semblava la forma més adequada" de reaccionar. 

Arran de la dimissió d'Errejón aquest dijous després d'una nova denúncia anònima que l'acusava de "maltractador psicològic", el periodista de Canal Red Raúl Solís, pròxim a Podemos, ha recordat aquesta denúncia contra Arenillas, a qui ha reclamat que dimiteixi, a més d'assenyalar la contradicció que suposa aquest comportament amb el fet de defensar el feminisme a l'Assemblea de Madrid, on la diputada és portaveu de la Comissió de la Dona. 

Errejón dimiteix enmig de denúncies masclistes 

El detonant de la dimissió d'Errejón ha estat una denúncia anònima que va compartir la periodista Cristina Fallarás aquesta setmana mitjançant el seu compte d'Instagram, que fa servir com a canal de difusió per compartir denúncies anònimes de violència masclista. És aquí on va compartir un missatge d'una dona que acusava un "polític molt conegut" que "viu a Madrid" de ser un "maltractador psicològic", i explicava diferents situacions viscudes amb ell. Más Madrid, el partit que presideix Errejón, assegura que ell va reconèixer els fets que se l'acusaven, i per això van instar Sumar a forçar la seva dimissió. Des de Sumar, però, mantenen que van iniciar una investigació interna per aclarir els fets i que com a resultat d'aquest procés, Errejón ha deixat els seus càrrecs. 

🟪 Davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120 i ho pot fer tothom. La línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en diversos idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!