Adrià Carrasco, l'activista dels CDR acusat de rebel·lió i terrorisme buscat per la policia des del mateix dia que van detenir Tamara Carrasco, ha aparegut a Brussel·les. És la primera vegada que el món coneix la cara de Carrasco, un jove de 25 anys que s'ha exiliat a la capital belga tal com ho van fer al seu moment el president Carles Puigdemont, els exconsellers i el raper Valtònyc.
El noi ha ofert una roda de premsa, acompanyat del membre del grup de suport Adri, et volem a casa, Efrem Blázquez, i del seu representant legal Christophe Marchand. Una de les primeres coses que ha fet Carrasco ha estat explicar per què va decidir formar part d'un CDR: "Crec que el resultat del referèndum de l'1 d'octubre és legítim", ha subratllat.
El jove va prendre la decisió d'exiliar-se per "poder continuar lluitant i mostrant al món el que fa l'estat espanyol" i perquè està convençut que a Espanya no tindria un judici just. Tornant a fer referència al referèndum, ha recordat la violència i la repressió policial de l'1-O: "Els catalans vam votar, i l'Estat va contestar amb violència indiscriminada".
L'activista dels CDR ha deixat clar que "el poble català no amaga el cap sota l'ala, surt al carrer per rebutjar la repressió feixista". Aquesta repressió, segons Carrasco, "no és nova, perquè el feixisme va morir al llit i les institucions no s'han arribat a netejar", ha sentenciat des de Bèlgica.
"Som caps de turc"
Adrià Carrasco assegura que tant ell com Tamara Carrasco són "caps de turc" que fa servir l'Estat per "atemorir la població". En la mateixa línia, ha exposat que el delicte de rebel·lió que se li atribueix "no s'entén", perquè no hi ha hagut violència en els seus actes, i afegeix que "l'Estat intenta buscar aquesta violència de la rebel·lió en els CDR".
Finalment, Adrià Carrasco ha "exigit" la retirada dels seus càrrecs, els de la Tamara, els del raper Valtònyc, els de tots els presos polítics i la resta d'exiliats.
Per la seva banda, Christophe Marchand ha explicat que les accions que va dur a terme Carrasco "no es poden considerar criminals, mai s'han considerat crims; per què ara sí?", s'ha preguntat l'advocat. Segons el representant legal del jove, "l'estat espanyol no es comporta d'acord amb el dret internacional".