Un grup d'espanyolistes ha impedit una connexió en directe d'À Punt, escridassant i llançant llaunes contra la periodista Matilde Alcaraz, que es trobava cobrint la protesta davant la seu del PSPV a València convocada aquest diumenge per Vox. Alcaraz ha intentat explicar què passava a la mobilització, però alguns dels assistents l'han interromput, mostrant banderes espanyoles i fent salutacions feixistes, que s'han vist en directe al programa. La periodista, enmig d'un clima de tensió generat pels concentrats, s'ha vist obligada a aturar la retransmissió, tot explicant que li era "difícil treballar".

🔴 Manifestacions avui a Barcelona, Madrid i l'Estat, DIRECTE | Última hora i reaccions a les protestes contra l'amnistia
 

Precisament, Matilde Alcaraz ha començat la seva intervenció des de la seu socialista de València narrant les dificultats de cobrir la protesta "enmig de tanta tensió". "No paren de cridar-nos a la premsa manipuladors, ens han llançat llaunes", ha afirmat Alcazar, quan justament s'ha hagut de tornar a apartar per un nou llançament d'objectes contra la premsa. Malgrat les complicacions, la periodista ha continuat la seva intervenció fins que un grup de joves ultres s'ha col·locat enmig de la retransmissió, impedint que la càmera pogués enfocar. A pesar que Alcaraz els ha demanat que s'apartessin per poder fer la seva feina, finalment ha hagut d'abandonar la connexió davant la negativa dels manifestants, que han seguit escridassant-la.

La periodista d'À Punt ha viscut aquesta agressió durant la protesta davant la seu del PSPV convocada per l'extrema dreta a les 13.00 hores, just després de la manifestació contra l'amnistia del Partit Popular a la plaça del Temple de València, que segons la delegació del govern espanyol ha reunit unes 24.000 persones en contra de la investidura de Pedro Sánchez. Sota el lema "Per la igualtat dels espanyols", els manifestants han reclamat a totes les capitals del País Valencià que "es defensi la democràcia, la igualtat entre els espanyols, l'imperi de la llei, la divisió de poder i l'Estat de Drets".  Els simpatitzants de l'extrema dreta han continuat la mobilització a la seu socialista, que precisament ha estat l'escenari de protestes durant les darreres nits. 

Aquestes protestes en contra de l'amnistia, promogudes pel PP, s'han repetit arreu de l'Estat. A Barcelona, però, l'espanyolisme ha fracassat amb una concentració a la plaça Sant Jaume on només s'han reunit unes 6.000 persones, segons les xifres de la Guàrdia Urbana.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!