La tensió política arreu de l'estat espanyol no para de créixer. El pacte del PSOE amb Junts i ERC ha encès la dreta i l'extrema dreta espanyoles i ha generat un gran descontentament entre aquests sectors polítics. Aquest dimecres, però, la tensió ha arribat a nous límits per un atac físic contra un polític socialista a Sanlúcar de Barrameda (Cadis). Concretament, el líder del PSOE a Sanlúcar de Barrameda i primer tinent d'alcalde, Víctor Mora, ha estat agredit i insultat al crit de "traïdor" aquest dijous al matí en plena via pública quan es disposava a entrar a l'Ajuntament del municipi. Segons un comunicat del PSOE, l'incident s'ha produït davant d'un bar, quan el presumpte autor dels fets, un ciutadà del mateix municipi, que ha estat denunciat i detingut, li ha deixat anar diversos insults, com "traïdor" o "us esteu carregant Espanya", i li ha donat una empenta per l'esquena i l'ha fet caure a terra.

El secretari general del PSOE de Cadis, Juan Carlos Ruiz Boix, ha condemnat els fets i li ha traslladat personalment a Mora el seu suport i solidaritat davant "actes intolerables" que són fruit del "clima de crispació social que ha generat la dreta ultra". En una nota, Ruiz Boix ha demanat a tots els demòcrates que condemnin qualsevol mena de violència o assetjament i especialment ha fet una crida a les forces polítiques perquè se sumin a la condemna d'aquesta mena de "conductes inacceptables que se situen fora de la democràcia". "El PP sabrà si es deixa arrossegar pels sectors més reaccionaris de la societat", ha assenyalat Ruiz Boix, que ha posat l'accent en el fet que "el PSOE defensarà a la seva militància i no s'arrugarà davant res".

PSOE i Junts acorden negociar sobre l’autodeterminació per investir Sánchez

Ja és oficial. PSOE i Junts per Catalunya han signat un acord per investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol que inclou "obrir una nova etapa" i negociar sobre l'autodeterminació de Catalunya, incloure un verificador internacional dels acords entre les dues parts, abordar també la cessió del 100% dels impostos a Catalunya i incloure el concepte de 'lawfare' en una llei d'amnistia. Tal com va avançar ElNacional.cat, la signatura s'ha dut a terme aquest matí per part del secretari general de Junts, Jordi Turull, i el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán. El número tres dels socialistes ha insistit aquest dijous en una roda de premsa des de Brussel·les que l'acord no és només d'investidura, sinó també de legislatura, per aconseguir que Pedro Sánchez governi amb "estabilitat" durant els pròxims quatre anys.