El ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, anunciava aquest dimarts que el seu executiu ha acordat retirar permanentment l'ambaixadora d'Espanya a Buenos Aires, María Jesús Alonso, que ja havia estat cridada a consultes fruit dels atacs del president argentí, Javier Milei, al president espanyol. Segons Albares, l'ambaixadora "es quedarà definitivament a Madrid, i Argentina es quedarà sense ambaixadora". El ministre afirmava que el seu executiu "es manté vigilant" perquè la situació respecte a Argentina "no ha canviat". Les institucions espanyoles, va dir, "no fan política amb tuits ni participen en cap xou", i "la col·laboració sempre és més poderosa que la confrontació". Com ja fa uns dies que passa, la crisi diplomàtica entre l'Argentina i Espanya torna a protagonitzar les portades, però sort que l'ABC té una cura per a tots els mals: la princesa Elionor. La princesa va rebre aquest dimarts el títol de Filla Adoptiva de Saragossa de mans de l'alcaldessa, Natalia Chueca, per la seva estreta i especial vinculació amb la ciutat, en què cursa estudis a l'Acadèmia General Militar. Amb aquesta excusa, el citat diari li dedica un article amb un titular que faria sentir orgullós a qualsevol mare o pare: "La princesa Elionor o l'èxit de 20 anys de matrimoni dels Reis".

ABC
ABC

"Espanya retira la seva ambaixadora a l'Argentina pels insults de Milei", explica El País. Aquesta és la resposta que l'Estat dona a Milei un cop ha expirat el termini que l'executiu havia donat al president argentí per retirar les paraules sobre la dona de Sánchez, Begoña Gómez. El ministre d'Exteriors espanyol apunta que la retirada de l'ambaixadora suposa que d'ara endavant "no hi haurà una ambaixadora d'Espanya a Buenos Aires i l'ambaixada continuarà com un encarregat de negocis". Per la seva banda, Milei ha avisat, amb un missatge a les seves xarxes socials, que no té previst cancel·lar el seu viatge a Espanya el 21 de juny vinent per rebre un premi d'un 'think tank' liberal espanyol. "Veurem fins on li arriba el totalitarisme en sang... Avís, jo viatjaré a rebre el Premi Juan de Mariana", ha escrit.

El País
El País

"Sánchez en minoria queda en mans del PP en dos lleis clau", indica El Mundo que explica que el PSOE no aconsegueix tramitar l'abolició prostitució i no té suports suficients per aprovar la llei del sòl i afegeix que "Sumar rebutja la norma d'habitatge i votarà per primer cop contra un projecte del govern del que forma part". La imatge, però, torna a ser per la princesa Elionor i destaca una frase del seu discurs: "El que he viscut aquí supera el que pensava". A cinc setmanes d'acabar la seva estada a l'Acadèmia General Militar de Saragossa, la princesa Elionor va rebre aquest dimarts les màximes distincions de les principals institucions d'Aragó i la seva capital, un homenatge que va agrair per haver-se sentit durant la seva estada "una aragonesa més, una traça més".

El Mundo
El Mundo

La Razón comparteix una fotografia d'un esmorzar informatiu que va organitzar aquest dimarts on hi havia, entre el públic, diversos dirigents del PP com l'alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez-Almeida, o el president murcià Fernando López Miras. També representants del món civil i empresarial, com el president de la patronal catalana Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre. La protagonista, però, era la candidata del popular a les eleccions europees, Dolors Montserrat. La candidata del PP al 9-J creu que els resultats del 12-M han convertit al PSC en el "partit nacionalista a Catalunya" i en la "marca blanca" del sobiranisme. "Han cedit en tot", va alertar. 

La Razón
La Razón

La crisi diplomàtica amb l'Argentina és el titular principal d'El Periódico, però la fotografia és per una crack del Barça. El Barcelona va comunicar aquest dimarts que Alexia Putellas, el contracte del qual com a jugadora de l'equip blaugrana expirava el 30 de juny del 2024, continuarà al club on ha militat 12 temporades i prolongarà la seva vinculació fins al 2026. La capitana blaugrana finalment va acceptar l'oferta de renovació del club i, als trenta anys, allargarà el seu compromís amb el Barcelona per dos anys més, amb una altra temporada opcional. El club va anunciar la continuïtat de la migcampista esquerrana, màxima golejadora de la història de la secció femenina de futbol del Barcelona, ​​a més de jugadora amb més títols i la segona amb més partits, després que la firma oficial tingués lloc a les oficines del club. Hi van ser presents la futbolista, el president Joan Laporta i el directiu responsable del futbol femení, Xavi Puig.

El Periódico
El Periódico

La Vanguardia opta per una imatge del funeral del president de l'Iran, Ebrahim Raisi. Per ara, el líder suprem de l'Iran, l'aiatol·là Khamenei, ha nomenat el fins ara vicepresident del país, Mohammed Mokhbed, com a nou president interí després que aquest dilluns es confirmés la mort en un accident d'helicòpter del fins ara president Raisi. Al mateix temps, Khamenei ha decretat cinc dies de dol. El funeral de Raisi i els altres tripulants -entre ells el ministre d'Exteriors, Hossein Amir-Abdollahian- es va celebrar aquest dimarts a la ciutat de Tabriz, al nord-est del país, una zona propera a la frontera amb l'Azerbaidjan i Armènia i precisament cap a on es dirigia el vehicle abans de l'impacte. 

La Vanguardia
La Vanguardia

L'Ara també es fa ressò de la retirada de l'ambaixadora a Buenos Aires i recull la reacció a la decisió de Milei. El president de l'Argentina ha qualificat aquest dimarts de "disbarat" la decisió del govern espanyol i ha recomanat al cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, que "es busqui un bon advocat per a la seva dona”. Argentina ja ha anunciat que no adoptarà mesures diplomàtiques en reciprocitat a l'anunci de la retirada de l'ambaixadora. "Es convertirà en la riota de tot el món per la pallassada que està fent com a conseqüència d'un tema d'índole personal", ha asseverat Milei. La fotografia és per a Alexia Putellas, que renova amb el Barça.

Ara
Ara

Finalment, El Punt Avui vol trencar tabús, concretament el tabú menstrual. El diari català porta un reportatge que explica que el dolor de regla s'ha normalitzat durant segles per pudor o reserva i ara emergeix en el debat general sobre pobresa menstrual i l'equitat de gènere. La pobresa menstrual és la manca d'accés a productes sanitaris, educació sobre higiene menstrual, banys, instal·lacions de rentat de mans i, o, gestió de les deixalles. El diari també confirma el dia de la constitució del Parlament, l'endemà de les eleccions europees del 9 de juny. El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, convocarà per al 10 de juny el ple de constitució del nou Parlament. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern en funcions, Patrícia Plaja, 9 dies després de les eleccions del 12-M. 

El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!