Hi ha ocasions en què un micròfon obert et pot jugar una mala passada, si no, que li ho preguntin a la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el seu ja famós "me gusta la fruta" que va dir des de la tribuna de convidats del Congrés dels Diputats. Ayuso ho va dir en referència a Pedro Sánchez, i per més que el que es va sentir era "hijo de puta", ella promet i repromet que va dir "me gusta la fruta". Aquest dimecres, a la sessió de control al Congrés, la ministra de Treball i vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha protagonitzat un moment semblant.

En acabar la intervenció del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en resposta a una pregunta del cap de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, s'ha sentit com Díaz deia: "A la merda". Aquestes paraules, que s'han sentit tot i els aplaudiments sorollosos a la cambra, anaven adreçades al PP i eren per celebrar la intervenció del dirigent socialista. Aquest ha estat el moment:

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha dit al cap de l'executiu, Pedro Sánchez, que "la Moncloa està investigada per corrupció" i li ha demanat "posar-hi fi", en al·lusió a la seva petició de donar per acabada la legislatura i convocar eleccions. El president del govern espanyol ha carregat contra PP i Vox per continuar amb la "màquina del fang" i ha dit a la bancada del Grup Popular: "Això ho fan per fer fallida amb el seu fang, però ho porten clar". Aquesta intercanvi de retrets s'ha produït a la sessió de control, l'endemà que el jutge hagi atribuït a Begoña Gómez, la dona del president del govern espanyol, la "condició d'investigada" des de finals d'abril. El PP ja va acusar aquest dimarts Sánchez d'"amagar" aquesta condició que, segons ell, "sabia" abans de la seva carta als espanyols.

yolanda díaz foto efe
Yolanda Díaz just després de la intervenció de Pedro Sánchez / Foto: EFE

La rèplica de Pedro Sánchez

Al seu torn de rèplica, el cap de l'executiu ha retret al líder del PP els seus pactes amb Vox i de "continuar xipollejant al fang". "Hazte Oír, el de la serra mecànica, Manos Limpias, Netanyahu, tota la ultradreta dissenyant la política d'oposició del Partit Popular. Fang, fang i més fang, senyor Feijóo", li ha etzibat. Finalment, el president espanyol ha dit: "Ni mil palades de fang no taparan els governs de la vergonya que tenen amb Vox i el que pretenen exportar a Europa". Tot seguit és quan s'ha sentit això d'"a la merda" de Yolanda Díaz.

El PP demana la dimissió de Díaz

El dirigent del PP Elías Bendodo, quan ha tingut la paraula al Congrés, ha demanat la dimissió de Díaz. Aquest ha assegurat que les paraules de la vicepresidenta segona són una "vergonya" i ha afegit que "en un govern seriós una vicepresidenta, per menys, dimitiria".

La vicepresidenta tercera ha assegurat que el seu "a la mierda" no anava dirigit contra els diputats del PP, sinó que era una forma de felicitar Pedro Sánchez per la seva intervenció. Díaz ha explicat a la premsa que el moment li recorda al del cantautor i exdiputat José Antonio Labordeta quan, en una intervenció a la tribuna el 2003 va exclamar: "A la mierda, váyanse a la mierda". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!