Patinada de l'alcaldessa de València en el marc del mes de l'Orgull. María José Catalá ha contestat a les crítiques per no posar la bandera LGTBI a l'Ajuntament assegurant que tampoc ho fa amb les banderes d'algunes malalties. "Si poso la bandera de l'Orgull, també poso la de l'Alzheimer, la de l'ELA, la del càncer, i també poso la de totes les banderes i necessitats socials que té aquesta ciutat". Així ha respost l'alcaldessa de València, María José Catalá, a les crítiques dels socialistes per no penjar la bandera LGTBI al balcó del consistori. L'alcaldessa ha assegurat que el seu govern no posa les banderes al balcó i ha acusat el PSPV "d'afany de protagonisme" per desplegar una bandera amb l'arc de Sant Martí de 60 metres sobre el balcó del grup municipal, que està situant davant l'edifici principal del consistori. 

Oda a l'ecologisme

Per tractar de defensar els seus arguments, María José Catalá ha afirmat que la diversitat ja "és una bandera social" i no pas una política. "La diversitat i la llibertat per estimar en aquesta ciutat no correspon a ningú i fem malament els polítics quan volem patrimonialitzar banderes que ja no són de la política, que són de la societat, amb independència de la persona a qui voti". "Si estem defensant la llibertat perquè la persona estimi a qui vulgui, que també voti a qui vulgui amb independència de qüestions que són assoliments socials que hem aconseguit entre tots", ha defensat. 

L'alcaldessa Catalá ha detallat que el seu govern va decidir fa temps no col·locar banderes a la façana de l'Ajuntament, però segons ha assegurat no només pel Dia de l'Orgull, sinó que tampoc ho fan quan hi ha altres dades significatives. Entre els seus arguments ha afegit l'ecologisme per justificar la decisió. "Decidim fa molts mesos transformar aquestes banderes, que dit sigui de pas, era d'un material que era plàstic i volíem donar un exemple també la Capitalitat Verda Europea transformant aquest tipus de materials en material electrònic", ha explicat. "Respecto molt la llibertat de la meva oposició de posar en els seus despatxos el que consideri, però jo si poso la bandera de l'Orgull també poso la de l'Alzheimer, la de l'ELA, la del càncer i també poso la de totes les banderes i necessitats socials que té aquesta ciutat", ha esgrimit. I ha conclòs que amb això "es busca amb un afany de protagonisme que, insisteixo, no té sentit". 

Crítiques del PSPV 

El fet de no col·locar la bandera LGTBI a la façana de l'Ajuntament de València ha provocat les crítiques de l'oposició. Com a resposta, els socialistes valencians han desplegat una bandera de 60 metres de longitud sobre el balcó del seu grup municipal, situat davant l'edifici principal del consistori, amb la finalitat de visibilitzar la setmana de l'Orgull. Els socialistes han defensat aquesta iniciativa "enfront de la invisibilització dels drets LGTBI" de l'equip de govern local en mans de PP i Vox.  L'edil del PSPV-PSOE, Nuria Llopis, ha assegurat, en un comunicat, que "la bandera de l'arc de Sant Martí es quedarà penjada dels balcons del grup municipal socialista tota la setmana, amb motiu de la setmana de l'Orgull". "El govern de Catalá està deixant clar no només que menysté i boicoteja al col·lectiu LGTBI sinó que invisibilitza a les entitats que fa dècades que estan lluitant" ha defensat Llopis. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!