Josep Lluís Alay ha reaccionat a les dures declaracions del comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, sobre Carles Puigdemont i els agents que l'haurien ajudat a marxar: "El podeu fer coronel de la Guàrdia Civil i que no emprenyi més, si us plau?". "Que marxi", ha reblat el cap de l'oficina de Puigdemont, en una piulada d'aquest divendres.

🔴 Puigdemont avui, DIRECTE | Reaccions i última hora de la seva desaparició
 

Concretament, Alay ha fet referència als atacs de Sallent contra els dos agents detinguts per presumptament ajudar Puigdemont a marxar. El comissari en cap dels Mossos ha titllat l'actuació dels dos agents de "reprovable, inacceptable i una afronta al cos". "No mereixen vestir el nostre uniforme", ha conclòs.

De la mateixa manera que Alay, el president Quim Torra ha expressat el seu "profund desacord" amb les declaracions de Sallent. "Si algú surt amb honor del dia d'ahir són precisament els mossos que eren al costat de Carles Puigdemont. Vull reconèixer públicament el seu treball i professionalitat i agrair-los la feina feta de tants anys", ha dit.

Compareixença de la cúpula d'Interior

A la roda de premsa d'aquest divendres, Sallent ha comparegut amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena; el director general dels Mossos, Pere Ferrer; i els seus màxims comandaments de confiança, la comissària Rosa Bosch i el comissari Ferran López, així com la comissària Montserrat Estruch, cap de la regió de Barcelona. El comissari en cap de la policia catalana ha admès el fracàs de no detenir Puigdemont, però ha avisat que "no van ser els Mossos qui van fer el ridícul". De la mateixa manera, ha equiparat el president amb Jimmy Jump i ha acusat Junts de voler-los utilitzar. Queda clar que aquesta mena de declaracions han causat indignació entre les files de la formació independentista, que ha sortit en tromba a criticar la compareixença: per exemple, Toni Comín ha acusat la cúpula d'Interior de ser "còmplice" dels jutges "prevaricadors" per intentar detenir Puigdemont, mentre que l'exconseller Joaquim Forn ha vist "desproporcionat" haver activat el dispositiu Gàbia.

Per la seva banda, Elena també ha carregat contra Puigdemont i l'ha acusat d'intentar dinamitar la investidura amb un "comportament impropi", per al qual ni els Mossos "ni el país" estaven preparats. "Ahir va haver-hi la intenció de torpedinar un ple d'investidura, amb una campanya de mitjans i de xarxes, amb atacs injustos, falsos, sobre desproporcions en l'operatiu", ha assegurat un conseller molt taxatiu, que sí que ha destacat que l'ordre de detenció contra el president era vigent perquè "la llei d'amnistia no s'ha complert". Concretament, ha assenyalat el Tribunal Suprem, que no ha amnistiat Puigdemont ni la resta d'acusats per malversació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!